Jonathan Zandbergen 150e SVH Meesterkok

 Jonathan Zandbergen 150e SVH Meesterkok
De nieuwe SVH Meesterkok met de brigades en de commissie Meesterproef SVH Meesterkok .

Jonathan Zandbergen is donderdag 12 maart jl. geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De executive chef van Restaurant Merlet* in Schoorl, mag na zijn inauguratie, de titel SVH Meesterkok als 150ste chef voeren.

SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles*, The Dylan Amsterdam) en Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Staphorst) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de SVH Meesterproef van Jonathan Zandbergen af in Restaurant Merlet.

Het restaurant serveert normaliter buiten het seizoen geen lunch op donderdagen, maar was speciaal voor de Meesterproef geopend voor de lunch, een vast onderdeel van de Meesterproef. Na de lunch volgde het meesterlijk menu, waarna de commissie aan Jonathan bekendmaakte dat hij 'absoluut meesterwaardig is' en geslaagd is voor zijn SVH Meesterproef.

'Jonathan is heel jong chef geworden, is enorm leergierig en heeft zichzelf geleerd om technisch perfect uitgevoerde gerechten te bereiden en te serveren. Hij gebruikt klassieke technieken, waaruit zijn meesterschap ook blijkt en zijn gerechten stralen een bepaalde herkenbaarheid uit, hebben een fijne smaak en zien er uiterst verzorgd uit', aldus de commissie.

Jonathan Zandbergen: 'Een eer'

Zandbergen begon zijn carrière in Het Polmans Huis in Utrecht. Via Het Veerhuys in Almere startte hij in juli 2015 als executive chef bij Restaurant Merlet* in Schoorl. Ook liep hij verschillende stages bij Nederlandse toprestaurants zoals De Bokkedoorns** en De Librije***. Een grote bekroning op zijn carrière was het winnen van de Prix Culinaire Taittinger International in 2014. Hij was de vierde Nederlander die deze prijs ooit won.

Gouden Koksmuts 2020
Jonathan Zandbergen

Nu is hij de 150ste chef die de titel SVH Meesterkok behaalt. 'Ik vind het een enorme eer om de titel SVH Meesterkok te mogen dragen. Ik werk al lange tijd met leerlingen en zo heb ik zelf ook kunnen leren wat belangrijk is in een werkgever/werknemers-relatie. Zonder mijn team ben ik nergens. Hun aandeel draagt bij aan de beleving van de gast en de reputatie van Merlet.'