Restaurant Kaat Mossel 4 maanden na brand weer open

Restaurant Kaat Mossel 4 maanden na brand weer open

Visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam is weer open. Op 16 februari 2020 werd de zaak getroffen door brand.

Woensdag 1 juli heropent restaurant Kaat Mossel van Ron en Marie-Claire Hirt officieel, sinds 15 juni draaien ze al proef. Het ondernemerspaar wilde het groots vieren maar dat gaat door de coronamaatregelen niet door.

De brand ontstond in de gang bij de opslag. Een doek in een wasmand is gaan smeulen. Met name opslag en keuken (net een jaar oud ten tijde van de brand) werden zwaar getroffen. Het restaurant zelf had veel roetschade.

Weinig viel nog te redden, behalve een aantal van de Tiffanylampen. Deze zijn dan ook terug te vinden in het nieuwe interieur.

Keuken en restaurant zijn in vier maanden tijd volledig vernieuwd. Nieuw in de zaak is een visvitrine voor verse vis, schaal- en schelpdieren.

De Surf en Turf sushi roll van Kaat Mossel
De Surf en Turf sushi roll van Kaat Mossel

Marie Claire Hirt is blij met de gezelligheid die terug is in het restaurant. Ze vond het lastig om te schakelen van verdriet naar actie. Ook deed het haar veel pijn om de zwartgeblakerde zaak te zien. ‘Gelukkig is het met veel hulp gelukt om snel te schakelen en hebben we weer een prachtig bedrijf.’

Hirt zal de brand nooit vergeten. ‘Ik ben super waakzaam nu. Ook al was het niet onze schuld, ik check alles wel twintig keer. Thuis en op de zaak.’