Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft nieuwe keukenchef

Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft nieuwe keukenchef
Hotel Villa Ruimzicht, Doetinchem.

Villa Ruimzicht in Doetinchem, een hotel-restaurant aangesloten bij JRE, heeft een nieuwe keukenchef. Samen met chef-kok en mede-eigenaar Bjorn Massop gaat hij de keuken van het restaurant bestieren.

De nieuwe keukenchef is 1 juli van dit jaar in dienst getreden bij hotel-restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem. Voorheen werkte de kok bij sterrestaurant ’t Schultenhues in Zutphen. Hij 'verhuisde' daarna met eigenaren Peter Gast en Jacqueline van Liere mee naar de nieuwe zaak van hen in Amsterdam, Graphite.

De chef waar het hier om gaat is Bart Leussink. De Achterhoeker was vier jaar weg uit zijn geboortestreek, maar keert nu weer terug naar zijn roots in Doetinchem. Het restaurant waar hij nu werkt is aangesloten bij restaurantvereniging JRE.

Bjorn Massop

Bart Leussink

Samen met chef-kok Bjorn Massop gaat Bart Leussink (1998) aan de slag de mooiste producten uit het seizoen te selecteren samen met de lokale leveranciers. Hij kent de weg al in de keuken van Villa Ruimzicht; voor hij voor Peter Gast en Jacqueline Liere van destijds 't Schulten Hues ging werken, stond hij al eens in de keuken van de villa in Doetinchem (2015).

Bart Leussink
Bart Leussink

Bib Gourmand restaurant De Tuinkamer in Ruurlo staat daarnaast ook nog op 't cv van Leussink. De chef heeft de opleiding Gespecialiseerd Kok van de Cas Spijkers Academie Twente met succes gevolgd.

Villa Ruimzicht

Het zijn de lokale leveranciers van Villa Ruimzicht waarmee intensief wordt samengewerkt op het gebied van innovaties, kwaliteitsverbetering en onderzoeken naar duurzaamheid.

De keuken van Villa Ruimzicht neemt zo niet alleen verantwoordelijkheid voor een lekker bord eten, maar ook voor het in stand houden van ambacht, inclusief die van henzelf.

Kees Hensen

‘Met de ervaringen van Bart krijgt de keuken weer een extra inspiratiebron erbij en daar zijn we onwijs trots op,’ zegt eigenaar Kees Hensen.

Het bedrijf waar Hensen mede-eigenaar van is HIM Plus, opent binnenkort een B&B met streekwinkel in Doetinchem. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van het historische pand.