Joris Bijdendijk serveert sterdiner in verwarmde gondels reuzenrad

Joris Bijdendijk serveert sterdiner in verwarmde gondels reuzenrad
Bram Verleg & Joris Bijdendijk

Genieten van een sterdiner met panoramisch uitzicht over Amsterdam is dit najaar mogelijk. In samenwerking met Smakenrad serveert Joris Bijdendijk, executive chef van Rijks restaurant, vanaf 13 oktober zijn favoriete gerechten in het grootste reuzenrad van Nederland, dat voor de RAI wordt geplaatst

De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.
Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: 'Niet de breedte, maar de hoogte in. Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.'

Diner van Joris Bijdendijk

Waar het Smakenrad overdag het eten en drinken in het rad verzorgt, komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van Wils en Rijks, zijn restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum. Hiernaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden die later bekendgemaakt worden.

Het Smakenrad

Het Smakenrad staat tot 3 januari 2021 in Amsterdam en is dagelijks tot 22.00 uur geopend. Overdag kunnen bezoekers ook terecht voor koffie met patisserie, een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ontbijt en high tea verzorgd.

Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad.