Presentatie Michelin Belux 2021 volledig digitaal

De inhoud van de Michelingids voor België en Luxemburg wordt op 11 januari volledig digitaal bekendgemaakt vanuit het stadhuis van Bergen. 'Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen', zo laat Michelin weten. Daar ontsnapt ook de presentatie van de gids niet aan.

'Door de huidige coronamaatregelen zien we ons genoodzaakt om de bekendmaking van de sterren volledig digitaal te maken. Geen zaal gevuld met ambassadeurs van de Belgische en Luxemburgse gastronomie dus, maar een live event en petit comité en de digitale aanwezigheid van allerlei topchefs.'

Ondanks het moeilijke jaar en de vele uitdagingen waarmee de horeca wordt geconfronteerd, hebben de Belgische en Luxemburgse chefs indruk gemaakt op de inspecteurs met hun weerbaarheid, strijdlust en vastberadenheid, zo laat Michelin weten. 'Ze lieten hun hoofden niet hangen en hebben het beste uit zichzelf boven gehaald. Dat hebben we gemerkt', zegt Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingidsen. 'We hebben ons aan de maatregelen aangepast om hun restaurants in de best mogelijke omstandigheden te kunnen bezoeken. Op die manier hebben we een serieuze en veelbelovende selectie samengesteld. Door talentvolle restaurateurs in de spotlights te zetten, hopen we de mensen aan te sporen om het plezier van een lekker etentje opnieuw op te nemen in hun dagelijkse gewoontes.'

De Sterrenceremonie is, zoals elk jaar, de gelegenheid om de nieuwe selectie van de Michelingids België en Luxemburg live te volgen. Daarbij zal het talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders de rode draad zijn. De rode gids voor België en Luxemburg 2021 zal beschikbaar zijn op papier en via het digitale platform www.guide.michelin.com/be/nl.

Michelin Nederland

Michelin Nederland stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart. Dat is twee maanden later dan gebruikelijk. De coronacrisis is voor Michelin de reden om tot uitstel over te gaan.

De Michelinsterren voor 2021 worden niet meer weergegeven in een papieren versie van de rode gids. Er komt uitsluitend een digitale uitgave. De presentatie hiervan is op maandag 29 maart in Amsterdam.