Urbana Zwolle stopt: inventaris te koop op veiling

Urbana Zwolle stopt: inventaris te koop op veiling
Urbana, Zwolle

De complete inventaris van horecabedrijf Urbana in Zwolle wordt wegens bedrijfsbeëindiging geveild. Het gaat om 346 kavels. Onder meer keukenapparatuur, meubilair, barbecuetafels, een pool biljart en zelfs een complete bowlingbaan gaan onder de digitale hamer.

Urbana was tientallen jaren een begrip in Zwolle. De ligging middenin een omgeving waarin natuur, wonen, werken en recreëren samenkomen, maakte Urbana – dat letterlijk ‘aan de rand van de stad’ betekent – uniek. Veel Zwollenaren vierden hun bruiloften en partijen in dit zalencentrum annex restaurant met bowlingbaan.

Waarom stopt Urbana?

De uitbater van Urbana werkte zich op van leerling-kok tot bedrijfsleider en eigenaar. ‘In totaal heb ik hier 33 jaar gewerkt, waarvan 22 als eigenaar,’ vertelt hij in november 2020 aan De Stentor.

Maar nu is de stekker uit Urbana getrokken, met corona als de belangrijkste reden. De uitbater licht dit in de krant toe: ‘We waren de laatste jaren bezig met de vraag hoe wij Urbana de vertaalslag konden laten maken naar de huidige tijd. De investeringen die daarvoor nodig zijn, verdien ik in een zeer onzekere horecatoekomst waarschijnlijk niet meer terug.’

Inventaris Urbana te koop

Vanwege de sluiting van Urbana wordt de complete restaurant- en keukeninventaris via een online veiling van Troostwijk Veilingen aangeboden, verdeeld over 346 kavels. Horeca apparatuur, zoals een compleet kookeiland met pitten, grillplaat, en frituur, een stoomoven, een snijmachine, een koel- en vriescel, koelkasten, stellingen en verschillend kookgerei. Maar ook de tafels en stoelen van het restaurant, tuinmeubilair, decoratiemateriaal, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden worden verkocht.

Een bijzondere kavel in deze veiling is de uit vier banen bestaande bowlingbaan. Deze wordt inclusief toebehoren – waaronder twaalf bowlingballen, vier hoekbanken, twee Brunswick ball return stations en vier monitoren aangeboden.

De veiling sluit op maandag 15 februari 2021 vanaf 14:00 uur.