Beurs 'Free From Amsterdam' wil inzicht geven in voedingstrends

Beurs 'Free From Amsterdam' wil inzicht geven in voedingstrends

Tijdens de Free From Amsterdam editie 2021 presenteren honderden internationale fabrikanten en handelaren in voedingsmiddelen en dranken hun nieuwste productinnovaties. Relevante producten, die klaar staan om in de foodservice te worden geïntroduceerd, en op de menukaarten van cateringbedrijven en bezorgservices terechtkomen.

Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. Tijdens deze vakbeurs geven nationale en internationale experts uit verschillende vakgebieden inzicht in de belangrijkste voedingstrends.

Verbindingsplek voor foodprofessionals

‘Meer en meer mensen denken na over waar hun eten vandaan komt en vooral over wát erin zit’, vertelt organisator Ronald Holman van Expo Business Communications. ‘Het assortiment plantaardig in de Nederlandse supermarkten stijgt in rap tempo en alleen al in Wageningen werken meer dan zestig startups en onderzoeksinstituten aan oplossingen en innovaties.'

'Om het retail- en foodservice assortiment hier nog beter op te laten aansluiten en de productontwikkeling te versnellen, creëren wij met deze vakbeurs een verbindingsplek voor foodprofessionals uit alle vakgebieden. Van category managers en inkopers, tot fabrikanten, marketeers en voedingstechnologen.’

Clean label, biologisch, vegan, plantaardig

Free From Functional & Health Ingredients 2021 geeft inzicht in zowel de laatste als toekomstige trends op het vlak van lactose-, gluten-, suikervrije en plantaardige producten, biologisch, vega(n), proteïne transitie, functionele voeding en ingrediënten. ‘Producten met zo min mogelijk bewerking en kunstmatige toevoegingen, die steeds meer mainstream worden.’

De expo koppelt potentiële zakenpartners aan elkaar en inspireert met conferences van tientallen toonaangevende sprekers van prestigieuze instellingen en bedrijven. ‘Het is onze missie om connecties mogelijk te maken en beter zakendoen voor retail en foodservice te stimuleren, in een zich razendsnel ontwikkelende markt.’

Tijdens de Free From Amsterdam editie 2021 geven ruim driehonderd exposanten, meer dan duizend foodprofessionals en vijftig topsprekers uit binnen- en buitenland antwoord op de vragen wat wil de consument, welke producten haken hierop aan en welke partijen kunnen deze producten maken?

De vakbeurs zorgt voor snelheid en efficiency in het ontwikkelen van de juiste producten en een schapinvulling die daadwerkelijk aansluit op de vraag van de steeds bewuster wordende consument.