In voormalige V&D pand Leiden komt nieuwe horeca

In voormalige V&D pand Leiden komt nieuwe horeca

De Leidse particuliere belegger Alexander van Nimwegen en zijn compagnon hebben het voormalige V&D pand aan de Aalmarkt/Breestraat in hartje Leiden gekocht. Er komt ook ruimte voor horeca.

Het pand bestaat uit een kelder en 5 verdiepingen met in totaal ca. 18.000 m² vloeroppervlakte. Kopers hebben het plan om de komende jaren het gedeelte van het complex dat Hudson's Bay huurde, zijnde ca. 14.000 m², te herontwikkelen en te verhuren om een mix van retail, food & beverage en wonen te krijgen. 

Van Nimwegen is ook mede-eigenaar van de Horeca Groep Leiden (HGL) met restaurants als City Hall, Stadscafé Van der Werff, The Bishop, Tabú en Lot & de Walvis. Op de twee bovenste verdiepingen van het pand komt dan ook horeca. 'Voorlopig gaat dat restaurant de ruimtes gebruiken zoals ze nu zijn. Hele etages echt tot restaurant verbouwen kost teveel, zolang niet duidelijk is wat waar precies in het gebouw gaat gebeuren', aldus Van Nimwegen op het platform Sleutelstad.

Grote verbouwing

nieuwe horeca LeidenDe buitenkant van het gebouw wordt verbouwd om meer daglicht te creeren. Van Nimwegen wil ook graag 'enkele lelijke dakopbouwen' vervangen door een mooie moderne opbouw met staal en glas. Op het dak van het rijksmonumentale complex staat bijvoorbeeld een enorme technische ruimte en er zijn ook enkele kantoorunits bovenop het hoogste gedeelte geplaatst. 'Dat zijn echt veredelde bouwketen.' Met een architect wordt nu gewerkt aan die plannen.

De verkoper werd commercieel bijgestaan door CBRE en juridisch geadviseerd door Houthoff. Koper werd commercieel geadviseerd door Engelvast bij deze aankoop en begeleidt koper ook bij de (nieuwe) verhuur van de commerciële ruimten.