Inschrijving S.Pellegrino Young Chef Academy Competition geopend

Inschrijving S.Pellegrino Young Chef Academy Competition geopend

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een wereldwijd initiatief dat culinaire talenten stimuleert om hun gastronomische grenzen te verkennen. Tijdens de tweejaarlijkse 'S.Pellegrino Young Chef Academy Competition' krijgen zij de kans om hun visie en vaardigheden internationaal voor het voetlicht te brengen.

De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – doorlopen een selectieproces met als hoogtepunt de Grand Finale in 2023.

‘Deze competitie begon ooit als een internationaal scouting project, maar heeft zich ontwikkeld tot de S.Pellegrino Young Chef Academy, die permanente scholing en netwerkkansen biedt. Het is een community van zo’n 1000 mensen, van talentvolle jonge chefs, tot gerenommeerde chefs in het vak, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De competitie opent de deuren naar die prestigieuze Academy en is dan ook een geweldige manier voor jonge chefs om hun carrière een boost te geven’, aldus Stefano Bolognese, Sanpellegrino’s International Business Unit Director.

‘Het hele project is erop gericht om bijzondere ontwikkelingen in de gastronomie te ondersteunen. En je ziet dat die parallel lopen met veranderingen in de wereld om ons heen, denk bijvoorbeeld aan aandacht voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en diversiteit.’

Eerste fase competitie

De eerste fase van de competitie – waarvoor de inschrijving sluit op 30 april a.s. – bestaat uit een shortlist-selectie op basis van een ingezonden recept, waarna later in het jaar op diverse plekken in de wereld regionale wedstrijden plaatsvinden. De regionale finalisten zijn vervolgens in de running voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Award 2022/23.

Veel jonge chefs willen graag deelnemen, al is het maar omdat zij zo, onder de vleugels van gerenommeerde mentors, vaak versneld kunnen doorgroeien tot een topchef. In de editie 2019/20 bereikte bijvoorbeeld Gerard Villaret met mentor Nelson Tanate de regionale finale en inmiddels is hij chef de cuisine bij Elements (*) in Bangkok. Ook finalist Friso van Amerongen – destijds souschef bij Rijks, met Joris Bijdendijk als mentor – kookt inmiddels de Michelinsterren van de hemel als chef de cuisine bij Wils in het Olympisch Stadion.