Servais Tielman* opent eerste Smullies

Servais Tielman* opent eerste  Smullies
Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

Ongeveer een jaar geleden ontstond het idee voor een patisserie met ijssalon, genaamd Smullies. Vandaag opent de eerste vestiging van sterchef Servais Tielman van Beluga Loves You en diens vrouw Stephanie, Jonathan van Kleij, Guido Mulder en Loes Cordewener.

De eerste vestiging opent de deuren op de Frankenstraat 198, ook wel ‘De Ramblas van Maastricht’ genoemd. Servais Tielman vertelt dat Smullies een leuk winkeltje is waar je patisserie kunt kopen, bijzonder ijs en een goede kop koffie. 'Buiten is er een terras waar je ervan kunt genieten.'

Meerdere Smullies

De bedoeling is om het concept Smullies te gaan uitbreiden. 'Niet als franchise concept, maar in eigen beheer.' Het uiteindelijke doel is dat heel Nederland Smullies gaat leren kennen. 'We hebben een team van vier patissiers waarmee we dit samen mogelijk willen gaan maken.'

ijs, patisserie, milkshakes en koffie

Mede-eigenaar Jonathan van Kleij vertelde eerder aan Misset Horea dat naast traditionele ijssmaken, er eigen ontworpen smaken in de vitrine komt te liggen, milkshakes en de beste patisserie, waaronder de Beluga ‘Big Boy Macaron’. 

Samengesteld door Servais Tielman

Aan de werkbank in Smullies kunnen allerlei bijzondere lekkernijen worden besteld die voor de neus van de gast worden bereid. Speciaal samengesteld door Servais Tielman en de patissier van Beluga Loves You. Ook worden er (to go) koffies geserveerd.