Beraad ondernemers wegens ingrepen Halsema op de Wallen

Beraad ondernemers wegens ingrepen Halsema op de Wallen

Halsema wil de drukte en overlast op de Wallen beteugelen. Zo is toestemming voor terrasuitbreiding daar vanaf komende vrijdag ingetrokken. De tijdelijke terrasuitbreidingen werden toegestaan om horecaondernemers tegemoet te komen in coronatijd. Nu worden ze ingetrokken omdat 'met het aanbreken van het zomerseizoen en de terugkeer van de toeristische druk de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare

Halsema wil de drukte en overlast op de Wallen beteugelen. Zo is toestemming voor terrasuitbreiding daar vanaf komende vrijdag ingetrokken.

De tijdelijke terrasuitbreidingen werden toegestaan om horecaondernemers tegemoet te komen in coronatijd.

Nu worden ze ingetrokken omdat 'met het aanbreken van het zomerseizoen en de terugkeer van de toeristische druk de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte onder druk komen te staan', zo meldde de gemeente Amsterdam vorige week.

'Ondernemers De Wallen willen procederen'

Andere aangekondigde maatregelen zijn een uitbreiding van een alcoholverbod, vervroegde sluitingstijden, meer crowdmanagement met afsluiting van het gebied en meer maatregelen tegen drugs dealen op straat.

De ondernemers komen woensdag bijeen vanaf 16.30 uur om zich te beraden op de situatie en om af te stemmen hoe hiermee om te gaan. 'Er zijn ondernemers die zo boos en teleurgesteld zijn dat ze willen procederen', zei een woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland dinsdag.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.