'Iedereen geniet van onze nieuwe plantaardige fritessaus'

'Iedereen geniet van onze nieuwe plantaardige fritessaus'
Ria Dekker, eigenaresse van FrieteRia en BrasseRia in Dronten, maakt al haar klanten blij met Remia Fritessaus Plantaardig.

Ria Dekker, eigenaresse van FrieteRia en BrasseRia in Dronten, wil graag een zo compleet mogelijke klantenkring bedienen. 'We zijn ontzettend blij met de nieuwe plantaardige fritessaus van Remia, die helemaal ei-vrij, lactosevrij en plant based is. Een fritessaus die alle klanten lekker vinden. Hiermee maken we echt iedereen blij', vertelt de onderneemster enthousiast.

FrieteRia is in 2003 gestart als snackwagen. De klantenkring groeide zo heel hard. Vooral door het nauwe en bijzondere contact dat Ria met haar klanten heeft. ‘Wij staan bekend om onze gastvrijheid met een lach en een traan.’ Na vijf jaar was de wagen veel te klein geworden en  werd een nieuwe locatie betrokken op 50 meter van de standplaats. ‘We moesten 480 vierkante meter vullen. Met alleen een snackbar ging dat niet lukken. Dus hebben we besloten om ook BrasseRia te openen, inclusief een vergaderruimte.’

We zijn heel blij met de sauzen van Remia, die inmiddels bijna allemaal glutenvrij zijn”

Glutenvrije sauzen

Ria vindt het belangrijk om een zo breed mogelijke doelgroep te bedienen. Daarom heeft ze er meer dan tien jaar geleden heel bewust voor gekozen om ook glutenvrije producten te verkopen. ‘We zijn heel blij met de sauzen van Remia, die inmiddels bijna allemaal glutenvrij zijn. Zo wordt onze glutenvrije satésaus bijvoorbeeld enorm door de klanten gewaardeerd.’

Plantaardige fritessaus

Ze is ook enorm blij met de nieuwe Remia Fritessaus Plantaardig. Dit is de eerste ei-vrije, lactosevrije en glutenvrije fritessaus die volledig plantaardig is. ‘Ik merk duidelijk dat de vraag naar plantaardig steeds groter wordt. Dat heeft in mijn ogen vooral te maken met de toenemende bewustwording voor het dierenwelzijn. We willen graag één soort fritessaus verkopen, die echt iedereen lekker vindt en mag hebben. Doordat de saus geen allergenen bevat, kan iedereen ervan genieten.'

'Zowel klanten met als zonder allergie en mensen die voor veganistisch kiezen, of juist niet… We hoeven niet meer na te denken welke klant welke saus wil of mag hebben. Ze vinden de plantaardige fritessaus allemaal ontzettend lekker. We hebben bij de introductie een aantal smaaktesten uitgevoerd. Niemand proefde smaakverschil tussen de reguliere fritessaus en de plantaardige saus. De smaakbeleving is echt top!’

De plantaardige fritessaus heeft Ria veel voordelen opgeleverd. ‘De klanten zijn allemaal hartstikke tevreden en we hebben ook nog eens nieuwe mensen verwelkomd. Onze fritessaus wordt enorm gewaardeerd en dat zorgt voor extra veel mond-tot-mondreclame.’

Verantwoord ondernemen

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij het bedrijf hoog in het vaandel. ‘We hebben zonnepanelen op het dak, een windmolen op ons terrein, we maken gebruik van een elektrische bezorgauto en we hebben op ons parkeerterrein oplaadpunten voor elektrische auto’s. We werken graag samen met bedrijven die MVO net zo belangrijk vinden.' Remia produceert sinds 2017 als eerste sauzenfabrikant 100 procent klimaatneutraal.

Ook wordt de samenstelling van de producten nauwlettend in de gaten gehouden, worden steeds meer duurzame materialen gebruikt en probeert Remia het energie- en waterverbruik zoveel mogelijk te beperken. 'Zo proberen we met elkaar ons steentje bij te dragen om het milieu, de CO2-uitstoot en het dierenwelzijn te verbeteren.’

Dit artikel is gesponsord door Remia.