Ongewone werving personeel: medewerkers krijgen een nieuwe tattoo of piercing

Ongewone werving personeel: medewerkers krijgen een nieuwe tattoo of piercing

Ruby Group uit München biedt nu ook in Nederland potentiële nieuwe werknemers iets aan wat in eerste instantie wat vreemd klinkt. 'Echter, in deze tijden, roept het vinden van goed personeel om creatieve, soms wat ongewone benaderingen.'

Onder het motto 'Ready for a new tattoo?' heeft Ruby, onder leiding van oprichter en ceo Michael Struck, een campagne opgezet voor het werven van nieuwe werknemers. Na 6 maanden in je nieuwe baan mag je als werknemer van Ruby investeren in een nieuwe tattoo, piercing of een andere haarstijl, tot een bedrag van maximaal €500.

Personeel met eigen persoonlijkheid

Hiermee wilt Ruby nieuwe werknemers aanmoedigen om een eigen unieke stijl te laten zien en een eigen succes verhaal te ontwikkelen - en dit met trots te laten zien op de werkvloer.

'Ruby is een plek voor teamplayers die verbonden zijn door karakter en individualiteit', zegt Uta Scheurer, vice president Human Resources bij Ruby. 'Wij houden van mensen met een eigen persoonlijkheid en dat is wat we met deze campagne dan ook willen laten zien.'

Sexy hotellerie

Het doel is daarnaast om werkzoekenden te laten zien dat de hotel industrie ook 'sexy' is en dat Ruby niet je alledaagse werkgever is.

Model Mortiz Taylor

De unieke campagne is recentelijk uitgerold in de DACH, UK en Nederland, met als ambassadeur het model en Ruby bewoner (van de resident rooms) Mortiz Taylor (@moritz.taylor op Instagram). De campagne wordt verder uitgerold op social media en Ruby’s online kanalen, maar ook in print.