Jessica en Rutger van der Weel dragen restaurant Katseveer over aan medewerkers 

Jessica en Rutger van der Weel dragen restaurant Katseveer over aan medewerkers 
V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel. Foto-credits Jan de Carpentier, Limit fotografie.

Jessica en Rutger van der Weel dragen hun restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp per 1 oktober 2022 over aan hun medewerkers maître-sommelier Paul Labruijere en souschef Leon Vermaire. Zij nemen ook de exploitatie van het boven het restaurant gelegen appartement Zilte Lucht over.

Na 19 jaar dragen gastvrouw Jessica en chef Rutger van der Weel hun restaurant in Wilhelminadorp over aan maître-sommelier Paul Labruijere (42) en souschef Leon Vermaire (33). Het echtpaar Van der Weel opende in oktober 2003 de deuren van het Zeeuwse restaurant, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen en dat sinds 2005 onafgebroken in het bezit is van een Michelinster. In de Misset Horeca Superlijst 2022 staat Katseveer op plek 33.

Eerste gesprekken 3 jaar geleden

Rutger van der Weel (46): 'We zijn heel blij dat we restaurant Katseveer kunnen overdragen aan Paul en Leon en het is fijn dat ze ons werk en onze zaak voortzetten op deze prachtige plaats aan de Oosterschelde. De eerste gesprekken hierover dateren van 3 jaar geleden en sindsdien zijn we de overname gezamenlijk en in goede harmonie vorm gaan geven.'

'Paul is hier samen met ons in 2003 begonnen en is als maître-sommelier naast Jessica het gezicht aan de voorkant. Hij had ook al jaren de vrije hand bij de inkoop van de wijnen en bepaalde samen met Jessica ons beleid op gastvrijheidsgebied.'

'Leon werkt hier sinds 2015 als souschef en is al die tijd mijn rechterhand in de keuken geweest. Daarvoor werkte hij 3 jaar bij restaurant Oud Sluis, 2 jaar bij restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hongkong bij Richard Ekkebus en 2 jaar bij restaurant Da Vinci in Maasbracht onder Margo Reuten.'

Sterk duo

Jessica van der Weel (39): 'Wij weten dat dit sterke duo Katseveer op het huidige niveau kan voortzetten en we vertrouwen ze daarom met alle liefde onze zaak toe. Ze gaan het restaurant en het appartement Zilte Lucht huren en wij blijven pandeigenaar.”
De factor ‘tijd’ speelde een grote rol bij het besluit om de zaak te verkopen.

'We zijn nu nog op een leeftijd dat we een switch kunnen maken. En we zijn hier 19 jaar geleden begonnen, ik was net 20 jaar toen we restaurant Katseveer overnamen. Daarnaast hebben we niet het lichtste beroep, je levert elke dag weer een topprestatie.'

Restaurant Katseveer blijft op niveau

De nieuwbakken ondernemers en compagnons zien er naar uit om per 1 oktober 2022 Katseveer over te nemen. Paul Labruijere en Leon Vermaire: 'We zijn er trots op dat Jessica en Rutger hun Katseveer aan ons toevertrouwen. Na de overdracht gaan we een week dicht om voor en achter de schermen alles te regelen en de zaak wat meer van onszelf te maken. Op 8 oktober openen we de deuren weer.'

'Aan het culinaire niveau en de gastbenadering veranderen we niets. In de keuken zal de hand van Leon op termijn iets meer te zien zijn, maar restaurant Katseveer blijft restaurant Katseveer. De gast kan blijven rekenen op de professionele en warme benadering aan de voorkant en op de keuken van hoog niveau waarin gewerkt wordt met Zeeuwse topproducten. Ook de Culirit, de populaire jaarlijkse culinaire puzzelrit blijft, evenals de mogelijkheid om te overnachten in appartement Zilte Lucht.'

Passie doorgeven en anderen helpen

Het echtpaar Van der Weel heeft grotendeels al voor ogen waar hun toekomst ligt. Jessica van der Weel: 'Rutger heeft in Katseveer veel koks opgeleid en hij wil graag zijn kennis overdragen en de jeugd motiveren voor het mooie koksvak, bijvoorbeeld als praktijkdocent in het horecaonderwijs.'

'Zelf volg ik op dit moment een opleiding voor life coach en mijn doel is om een studie Klinische Psychologie te volgen en jonge mensen met eetstoornissen en gedragsproblemen te helpen. Zo kunnen we allebei onze passie blijven doorgeven en anderen helpen. Maar voor het zover is, blijven we tot oktober heerlijk onze gasten verwennen.'