Sterrestaurant Tilia nu in handen van De Schone Zaak

Sterrestaurant Tilia nu in handen van De Schone Zaak

Het voormalige restaurant De Zwaan in Etten-Leur van Roland Peijnenburg, dat later werd voortgezet als sterrestaurant Tilia door Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink, is verhuurd aan investeringsfonds De Schone Zaak.

Binnenkort wordt gestart met de verbouwingswerkzaamheden. De Schone Zaak is in gesprek met exploitanten, zo laat pandeigenaar Roland Peijnenburg weten tegenover Etten-Leur Cityapp.

Van De Zwaan naar Tilia

Chef Chantrel en sommelier Vink namen het bedrijf in mei 2020 over van Roland Peijnenburg. In september van dat jaar startten ze er hun eigen concept: Tilia. Dit restaurant verving zowel sterrestaurant De Zwaan als Bistro Het Lelijke Eendje (Bib Gourmand).

Tilia moest echter vanwege de lockdown op 14 oktober 2020 alweer dicht. Toch beloonde Michelin Tilia direct met een Michelinster in maart 2021 en ook in 2022 behield Tilia zijn ster.

Reden om te stoppen met Tilia

Financieel motief vanwege corona en personeelstekort was recent de reden voor Tilia om te stoppen. Voortzetten zou niet langer meer haalbaar zijn. Als ondernemers hadden ze nog te weinig vet op de botten om de coronacrisis het hoofd te bieden, zo lieten ze geëmotioneerd weten.

Zoektocht naar nieuwe huurder

Peijnenburg ging daarna op zoek naar een nieuwe huurder voor het pand. Na veel gesprekken kwam hij in gesprek met De Schone Zaak.

Nieuw concept

Het investeringsfonds zal de nieuwe zaak naar verwachting in januari 2023 openen. Binnenkort wordt gestart met de verbouwing. Wat voor een concept er komt en onder welke naam de zaak gaat openen, is nog niet bekendgemaakt.

Culinair genieten

'Het zal zeker vernieuwend en spraakmakend zijn', aldus Peijnenburg, die verwacht dat er een mooie gastrobar wordt geopend. Een zaak zonder sterambitie, maar waar gasten in een prachtige ambiance culinair kunnen genieten, zo voegt hij toe.