Syrco Bakker weg bij tweesterrenrestaurant Pure C

Syrco Bakker weg bij tweesterrenrestaurant Pure C

Na drie jaar Oud Sluis*** en meer dan twaalf jaar aan het roer van Pure C** in Cadzand-Bad te hebben gestaan, verbreedt chef-kok Syrco Bakker zijn horizon en neemt in het voorjaar van 2023 afscheid van Pure C en de Sergio Herman Group.

Syrco Bakker legde de basis van wat Pure C** nu is. Bakker zegt over zijn periode bij Pure C: 'Dankbaarheid en trots voeren de boventoon als ik denk aan de 15 jaar die ik met Sergio Herman heb mogen samenwerken. Ik heb me optimaal kunnen ontwikkelen en rijpen in vruchtbare grond. Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven.'

Nieuwe ambities voor Syrco Bakker

Bakker laat nog niet precies weten wat hij gaat doen. Over zijn volgende stappen zegt hij: 'Na het behalen van twee Michelinsterren, een 18/20 Gault Millau en de titel Chef van het Jaar 2022 liggen mijn volgende uitdagingen in het ondernemerschap en het waarmaken van nieuwe ambities.'

Sergio Herman over vertrek Syrco Bakker

Sergio Herman: 'Met het diepste gevoel van respect, bewondering en waardering wens ik Syrco in alle oprechtheid niets dan het beste voor zijn toekomst. Om zo’n talent zoveel jaren vast te houden in deze snel veranderende wereld is uniek en bewonderenswaardig. We zijn er allemaal van overtuigd dat zijn culinaire pad succesvol zal zijn. De toekomst en identiteit van Pure C zal in de handen van het operationele team en in nauwe samenwerking met diverse talenten uit Sergio Herman Group worden vormgegeven.'

Nieuwe chef Pure C

Jeffrey Laarberg wordt de nieuwe chef voor restaurant Pure C** voor. Hij deed ervaring op in restaurant Le Pristine* in Antwerpen en werkte ruim elf jaar in restaurant Inter Scaldes***, waar hij zich opwerkte tot chef de cuisine.

Zowel Syrco als Jeffrey werken al enkele maanden samen om deze overgang te begeleiden.

Toekomst Pure C

In de komende maanden zal de nieuwe filosofie van Pure C** gefinetuned worden. De fine-dining toekomst van Pure C blijft onder leiding van Sergio Herman verzekerd, zo stelt de Sergio Herman Group. 'Het restaurant blijft dicht bij de Zeeuwse roots waarmee het restaurant zijn reputatie heeft
verdiend.'