Hoe het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co zich onderscheidt

Hoe het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co zich onderscheidt
Pim de Lange: 'De aardappelen die Farm Frites hoofdzakelijk gebruikt zijn zo duurzaam mogelijk geteeld. Dat past bij onze kernwaardes.'

Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een onderscheidende kaart. Dat komt tot uitdrukking in veel verschillende aspecten: 'Alles is dagvers. We maken alle sausjes zelf, werken samen met een ambachtelijke bakker en gebruiken vlees uit Nederland', vertelt eigenaar Pim de Lange. 'We vinden het heel belangrijk om deze kwaliteit te waarborgen. Dat doen we door goed na te denken over de partners waarmee we samenwerken. Zo gebruiken we voor onze zoete aardappelfrites de Sweet Potato Fries van Farm Frites.'

Het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft twee vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. ‘We zijn een echt hamburgerrestaurant en richten ons op fast casual dining’, legt de Lange uit. ‘Binnen 45 minuten tot een uur kunnen gasten bij ons een volwaardige maaltijd, inclusief een heerlijk drankje nuttigen. Zo serveren we diverse cocktails en gin tonics en hebben we ons eigen bier op de tap.’

Het concept slaat aan, blijkt uit de vele (inter)nationale prijzen die het bedrijf heeft gewonnen, waaronder tot twee keer toe de beste burger van de Benelux, de beste hamburger van Nederland en de Lekkerste frietjes van Nederland.

Sweet Potato Fries

Alle producten waarmee Ter Marsch & Co werkt, worden met zorg geselecteerd. Zo ook de Sweet Potato Fries, die gebruikt zijn voor het winnende frietje. ‘Zoete aardappel friet is een trend die drie jaar geleden is opgekomen’, blikt De Lange terug.

De kwaliteit sluit naadloos aan bij onze kernwaardes”

‘Wij wilden daar graag op inspelen en hebben van alle bekende leveranciers hun zoete aardappelfriet geprobeerd. Daarbij hebben we gekeken wie ons de beste kwaliteit kon bieden.’ Uiteindelijk bleek er één overduidelijke winnaar te zijn: de Sweet Potato Fries van Farm Frites. ‘Dat kwam onder meer vanwege de gunstige afbaktijden. Hamburgers en frites zijn onze belangrijkste producten. Soms bakken we tot wel 100 kg friet per dag. Om onze gasten zo snel mogelijk te helpen, is een snelle afbaktijd heel belangrijk. Bij de Sweet Potato Fries ligt deze slechts tussen de 1,5 en 2 minuten.’

Krokant van buiten, zacht van binnen

Ook over de kwaliteit is hij zeer tevreden. ‘Het is oprecht goede aardappelfriet. De friet is zeer krokant en blijft dat ook. Tussen het bakken en het serveren zit bij ons gemiddeld zo’n 3,5 minuten. Als onze de gasten de friet aan tafel geserveerd krijgen, dan is deze nog steeds heel krokant. Maar aan de binnenkant zijn ze zacht. Je proeft echt de aardappel.’ De textuur is eveneens heel goed, vindt hij. ‘Soms kom je wel eens kleine gaatjes in de frites tegen, die zich vullen met lucht. Dat gebeurt bij Farm Frites niet.’

Sweet Potato Fries van Farm Frites in het jasje van Ter Marsch & Co.
Sweet Potato Fries van Farm Frites in het jasje van Ter Marsch & Co.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk aspect is duurzaamheid. ‘Als bedrijf willen we graag ons steentje bijdragen. De aardappelen die Farm Frites hoofdzakelijk gebruikt zijn zo duurzaam mogelijk geteeld. Dat past bij onze kernwaardes. We vinden het belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen, want dat verhaal vertellen we graag aan onze gasten. We zijn door Farm Frites uitgenodigd voor een inspiratiedag om met eigen ogen te zien hoe de frites wordt gemaakt.’

Sinds de introductie zijn de Sweet Potato Frites niet meer van de kaart geweest. ‘De belangstelling voor de frites was er van het begin af aan, maar na het winnen van het Lekkerste Frietje is de verkoop nog verder gestegen. Inmiddels is de vraag naar reguliere en zoete aardappelfrites 50/50. Wij vinden het ontzettend fijn dat we kunnen bewijzen dat we niet alleen ontzettend goed zijn in hamburgers, maar ook in friet.’

Dit artikel is gesponsord door Farm Frites.