Drie cafetaria's bekroond met keurmerk Goed Gefrituurd

Drie cafetaria's bekroond met keurmerk Goed Gefrituurd
Tony Hoeben van PePe Snackservic ontvangt het Goed Gefrituurd Keurmerk

Frituurbedrijven die het keurmerk Goed Gefrituurd willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel.

Het vakmanschap van buurtcafetaria J-Beez in Rosmalen is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Ondernemers Erik en Jacqueline van de Ven kregen het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd tijdens de regionale ledenbijeenkomst van de vereniging.

Cafetaria De Haveltermade

Ook het vakmanschap van cafetaria De Haveltermade in Meppel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd. Willian Schiphorst, zoon uit een bekende Meppels cafetariafamilie, bevestigde het bijbehorende schildje voor uitblinkend vakmanschap op de voordeur.

Het kwaliteitslabel is voor Schiphorst het tweede Goed Gefrituurd keurmerk in de familie. Willians moeder Monique Schiphorst runt – inmiddels samen met zijn zus Jalene Schiphorst – in Meppel al vele jaren cafetaria De Koedijk. Dat bedrijf in het centrum kreeg het keurmerk al eerder. De familie Schiphorst nam de zaak over en verbouwde die ingrijpend. Cafetaria Haveltermade is nu een prachtige eigentijdse eetgelegenheid met een belangrijke buurtfunctie in Meppel.

PéPé Snackservice

Het vakmanschap van PéPé Snackservice in Franeker is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Ondernemer Tony Hoeven ontving het bijbehorende gevelschildje onlangs uit handen van ProFri-directeur Frans van Rooij.

Het was Tony’s vader Paulus Hoeben die het keurmerk in december aanvroeg bij het Nederlands Frituurcentrum. Hij mag dan 75 jaar jong zijn, Hoeben senior is nog altijd actief in de snackbar aan de Voorstraat in Franeker. Het was ook Paulus die eerder besloot om lid te worden van de vakvereniging. Net als zijn vader, is zoon Tony trots op het frituurvak. Het is niet voor niets dat PéPé door de mystery guest als formidabel is beoordeeld. Een dergelijk onverwacht bezoek van een deskundige is onderdeel van het erkenningstraject dat aan de keurmerk-erkenning voorafgaat.

Tweejaarlijkse herkeuring

Het Goed Gefrituurd keurmerk moet elke twee jaar opnieuw worden ‘verdiend’. In opdracht van vakvereniging ProFri, voert het Nederlands Frituurcentrum alle keuringen uit.