Nog één week stemmen voor de Dutch Hotel Award 2023 Publieksprijs

Nog één week stemmen voor de Dutch Hotel Award 2023 Publieksprijs
Het team van Thermen Bussloo was in 2021 de winnaar van de allereerste Publieksprijs in de Dutch Hotel Award.

De stembussen voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn nog één week open. Tot en met 31 mei kan worden gestemd op de tien hotels die werden genomineerd voor de wedstrijd dit jaar.

De tien genomineerden voor de Dutch Hotel Award 2023, die begin april bekend werden gemaakt, maken alle tien nog altijd kans op de publieksprijs. Ook al zijn ze inmiddels afgevallen voor de wedstrijd zelf, want daarvoor zijn inmiddels de drie finalisten bekend. De stembussen voor die Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn nog tot en met 31 mei open. 

Inmiddels is ruim 1500 keer gestemd, op alle tien de genomineerden. Er beginnen zich wel wat favorieten voor de eindzege van de Publieksprijs af te tekenen, maar om het spannend te houden, wordt nu geen tussenstand meer gepubliceerd (kijk hier voor de meest recente tussenstand). Aan de top zijn de verschillen klein, soms scheelt het maar 10 stemmen. Dus de winnaar ligt nog zeker niet vast. 

Dit zijn de hotels die kans maken op de publieksprijs

Stem hieronder op jouw favoriet

De Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023

Bij de vorige editie van de Dutch Hotel Award, in 2021, werd de Publieksprijs geïntroduceerd, met Thermen Bussloo als eerste winnaar. Toen telden de stemmen mee bij het bepalen welke hotels naar de halve finale zouden gaan en stopte het stemmen op dat moment. Dit jaar is een andere opzet gekozen. Daarbij kan gedurende (bijna) de gehele looptijd van de wedstrijd voor hotelmanagementteams op alle 10 genomineerden worden gestemd.

Hiermee maken alle hotels nog kans op die publieksprijs, ook de hotels die niet door zijn naar de finale op 8 juni. Op 1 juni sluiten de stembussen en vervolgens krijgt het hotel met de meeste stemmen bij de uitreiking van de Dutch Hotel Award 2023 de Publieksprijs overhandigd. ‘Op deze manier is het langer leuk voor alle hotels die genomineerd zijn', aldus de organisatie. ‘Gedurende het gehele verloop van de wedstrijd blijven zo alle tien de hotels betrokken bij de wedstrijd, ook als ze niet in de halve finale of finale staan.’

Finale Dutch Hotel Award 2023 

De drie finalisten voor de Dutch Hotel Award 2023 zijn inmiddels bekend. Op 8 juni bezoekt de jury deze finalisten, waarbij het managementteam precies twee uur krijgt om die jury te overtuigen. Daarbij let de jury op creativiteit, bewezen successen, invulling van het thema en de uitvoering van de finaleopdracht. 

Die opdracht luidt dit jaar als volgt, geheel in het thema Energize: ‘Zet iets in beweging met beperkt budget en laat de jury tijdens het bezoek op 8 juni het resultaat ervan zien’. 

Vervolgens wordt 20 juni tijdens een event in Utrecht van Independent Hotelshow Amsterdam de winnaar van zowel de Dutch Hotel Award 2023 als de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt.