Twee Nederlandse restaurants in Europese toplijst 2023 bij Tripadvisor

Twee Nederlandse restaurants in Europese toplijst 2023 bij Tripadvisor
Bougainville Amsterdam - foto: LVF Photography

Bij de Tripadvisor Travelers'Choise Best of the Best 2023 awards hebben twee Nederlandse restaurants een plek in de Europese top-25 van fine dining-restaurants bemachtigd.

Tripadvisor Travelers’Choise Best of the Best 2023 awards worden net als elk ander jaar uitgereikt aan restaurants die op basis van de reviews op Tripadvisor tot de beste 1 procent behoren. Daarbij is gekeken naar reviews tussen 1 januari en 31 december 2022. En in de Europese Top-25 van Tripadvisor voor 2023 staan twee Nederlandse restaurants

Dat zijn Bougainville op plek 13 en Ciel Bleu op plek 22. De Europese (en de wereldwijde) ranglijst van fine dining restaurants wordt aangevoerd door The Old Stamp House Restaurant in Ambleside, United Kingdom.

De Nederlandse top-10 is als volgt:

  1. Restaurant Bougainville, Amsterdam
  2. Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam
  3. Midtown Grill, Amsterdam
  4. Ledeboer, Almelo
  5. Oan Tafel, Wergea
  6. Restaurant Kale & de Bril, Goes
  7. Sabero, Roermond*
  8. Graham's Kitchen, Amsterdam
  9. de Silveren Spiegel, Amsterdam
  10. Senses Restaurant, Amsterdam

* De lijst is gebaseerd op reviews uit 2022, toen Sabero nog open was in de oude setting. In september 2022 maakten Nico en Sonja Boreas bekend het bestaande restaurant Sabero te sluiten en verder te gaan met een nieuw huiskamerrestaurant.

Ciel Bleu*, wat nu Bougainville* boven zich moet dulden, was in 2019 het eerste en enige Nederlandse restaurant dat het tot de wereldwijde Top-25 schopte, op plek 20. Dat jaar stond Ciel Bleu op plek 8 in de Europese top-25 van Tripadvisor.