Conceptontwikkeling
Collectie bijgewerkt op 05-12-2025
Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.
Ontwerpfase
- Tips.Een sterke naam voor je horecazaak: trends, tips en valkuilen
- Tips.Gouden tips voor het bouwen van een succesvol horecaconcept
- Tips.19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact
- Slim marketingmodel helpt bij conceptontwikkeling horeca
- Zo bedenk je een winstgevend horecaconcept
- Studio Offff: 'Je onderscheiden met je horecazaak begint bij je identiteit'
- Tips.13 tips als je een restaurant vanaf de grond wil opbouwen
- Tips.Tips van Rein Rambaldo voor het ontwikkelen van een succesvol horecaconcept
- Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
- Tips.Hoe creëer je het wow-effect en een memorabele herinnering?
Restyling
Renovatie
- Best practice.Do's en don'ts van het zoveel mogelijk zelf doen: van verbouwing tot horecainrichting
- Tips.10 tips voor renovatie van hotelkamers
- Tips.Circulariteit bij renovatie, verbouw en nieuwbouw van hotels
- Best practice.Renoveren? 7 lessen uit de praktijk
- Best practice.Edwin Kats heropent zijn 'nieuwe' Noble na complete facelift
7 vragen over conceptontwikkeling
- Best practice.Riad Farhat over conceptontwikkeling: Een ziel bepaalt het succes
- Best practice.Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: Blijf dicht bij jezelf en de omgeving
- Best practice.Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'
- Best practice.Sven Sallaerts van Younique Concepts: 'Executie is alles'
- Best practice.Dave van den Donker van Hell's Kitchen over conceptontwikkeling
- Best practice. Bjorn van Dijl over conceptontwikkeling: 'Focus is de sleutel'
- Best practice.Rudy Gommans over conceptontwikkeling: 'Fundament moet kloppen'
Ondernemers over hun concept
- Best practice.Proeflokaal A. van Wees floreert al vijftig jaar door níét hip te willen zijn
- Best practice.Gastrobar Luzt in Eindhoven gooit roer om en gaat voor betaalbare luxe
- Best practice.Low-servicehotel Vie Via: digitaal georganiseerd hotel waar gast slaapt door één swipe
- Best practice.Restaurant De Cuijt bewijst dat fine dining nog springlevend is: chefsduo maakt vliegende start
- Best practice.Zo bouwt een jonge ondernemer Bistro Aragosta succesvol op zonder A-locatie of steun
- Design in het glas: LuminAir vangt de lucht van Amsterdam in interieur én cocktails
- Best practice.Bij Teds kunnen gasten kiezen uit één menukaart: Geen drie eetmomenten op een dag
- Best practice.Restaurant De Steenen Tafel is nu Bloem Horeca: van fine dining naar pannenkoeken
- Grootste f&b-conceptenbouwer ter wereld: Beleving als brandstof van hedendaagse horeca
- Trend: Deze 9 nieuwe restaurants zetten in op compleet avondje uit met entertainment
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.