Financieel gezond
Collectie bijgewerkt op 25-11-2025
Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.
Belastingen
Marketing
- Tips.Marketingtips: Zo zorg je voor meer gasten in je horecazaak
- Tips.8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren
- Tips.Het belang van branding in de horeca: ‘Besparen én omzet laten stijgen’
- Merchandise: iets voor jouw horecazaak?
- Buzz creëren voor nieuwe horecazaken
- Best practice.Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het voor elkaar
Failissement voorkomen
- Faillissement voorkomen: welke stappen neem je?
- Best practice.Ondernemer over faillissement: 'Twijfel, schaamte en opluchting'
- Steeds meer bedrijven gebruiken wet WHOA om faillissement te voorkomen
- Tips.Waarom falen horecazaken? 5 tips om faillissement te voorkomen
- Best practice.Redding faillissement Jermain de Rozario door WHOA-akkoord
- Best practice.Brasserie schuldenvrij na WHOA-akkoord: Stap naar je schuldeisers
- Bedrijfsbeëindiging via een faillissement, hoe werkt dat>
- Best practice.Na coronaschuld van drie ton weer een bloeiende business: 'Opgeven is er niet bij'
Inkoop
Kosten besparen
- Tips.Minder voedselverspilling, meer winst: zo doe je dat
- Huurders kunnen mogelijk besparen op één van de grootste kostenposten
- Tips.5 tips om de cogs kosten van je horecazaak te verminderen
- Tips.Zo kun je fors energie besparen in de horeca
- Best practice.Restaurant Latinos bespaart tot 1000 euro per maand door energiezuinige keuken
- Tips.Bij het kopen van deze grootkeukenapparatuur krijg je geld terug
- Tips.14 energiebesparingstips voor vaatwassers
- Best practice.Inzicht in verbruik: 3 tot 5% besparen op je energierekening
- Best practice.Met diepgaande energiescan kunnen hotels besparen en verduurzamen
- Best practice.Sauna dicht, thermostaat omlaag, dit doen hotels om energiekosten te besparen
- Best practice.Meer grip op kosten en personeel: dag 2 van de Horecatour aan de Zeeuwse kust
Omzet
- Kengetallen in de horeca: wat zijn het en hoe kun je er op sturen?
- Best practice.Krijg financiële grip op je zaak (voordat het te laat is)
- Best practice.Onderzoek: slechte taptechniek kost horeca miljoenen euro's
- Tips.Verkoopprijs gerecht bepalen: hoe goed rekenen ondernemers?
- Tips.Hoe houd je je marges op peil? Winnaar van Terras Top 100 deelt zijn tips
- Best practice.De Smart Cuisine-filosofie: minder mensen, meer marge, effectievere mis-en-place
- Best practice.Ron Blaauw over het op peil houden van marges: Gemiddelde besteding is gestegen
- Best practice.Hoe ondernemer Jimmy Devilee kostenpost omzet in winst
- Best practice.Boost je omzet met 46%: Maak gastvrouw of -heer belangrijk
- Best practice.Franck Evers laat horecazaken groeien: horeca is geen hobby, maar business
Pricing
- Tips.Hoe en wanneer verhoog je je prijzen? Vier ondernemers delen hun tips
- Best practice.Hoe Local Dealer de prijzen drastisch verlaagt en toch volle bak profiteert
- Best practice.Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?
- Best practice.Nelson Tanate, headchef De Librije***: 'Ook wij moeten nadenken over pricing'
- De nieuwe Saté Index: vraag jij de juiste prijs voor jouw saté?
- True cost: creëer bewustwording voor verborgen kosten
- Ron Blaauw heeft met betaalbare gerechten goedkoopste sterrenrestaurant
- Best practice.Humphrey's Restaurants kiest voor vaste prijs en service: 'Bij ons geen QR-codes'
- Best practice.Tegen de stroom in: restaurant verláágt prijzen om bezettingsgraad te verhogen
- Best practice.The Harbour Club past dynamische prijsstrategie toe
- Best practice.Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan als horecaondernemer?
- Best practice.Ondanks druk op de marge verlaagt Sequenza de prijzen
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.