Sergio Herman in zijn nieuwe zaak (bron PrivéPrivée)

Na juridische strijd mag Sergio Herman culinaire broedplaats openen

Sergio Herman heeft van de Raad van State groen licht gekregen om zijn kookhoeve 'The Barn' te gaan realiseren in Retranchement. Daar wil Herman...

Voormalig Tivoli Oudegracht wordt Conscious Hotels

Voormalig Tivoli Oudegracht wordt Conscious Hotels

De duurzame hotelgroep Conscious Hotels opent in het voorjaar van 2025 hun eerste hotel buiten de hoofdstad. Het monumentale pand in Utrecht wordt...

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma Fine Dining beleefde een mooie avond met hun twee gastchefs Sara Scarsella and Matteo Campagnucci van sterrenrestaurant Sintesi uit...

Amuse van paling

Vier palingrecepten van Raymond Plat, chef van Troef Amsterdam

Raymond Plat, chef-kok en patron-cuisinier van restaurant Troef is door Stichting Dupan uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25. Tijdens...

Ron Blaauw (c) Jan Willem Schouten

Bep van Mokum (Jiskefet) nieuwe gezicht bij Ron Gastrobar van chef Ron Blaauw (met video)

Bep van Mokum is het nieuwe gezicht van Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Het beroemde typetje uit Jiskefet is per 1 mei 'in dienst'...

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Een recent onderzoek naar meer dan 3.500 sterrenrestaurants in 41 landen, legt bloot dat Nederland nog altijd een van de goedkoopste...

Martin Kruithof, Patron-cuisinier De Lindenhof**, Giethoorn
Alex Koelewijn, voorzitter DUPAN
Raymond Plat, Patron-cuisinier Restaurant Troef Amsterdam
Michel van der Kroft, Meesterkok restaurant ’t Nonnetje**, Harderwijk

Chef-kok Raymond Plat van restaurant Troef verkozen tot Paling Patron

Raymond Plat, chef-kok en patron-cuisinier van restaurant Troef is door Stichting Dupan uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25.

Gespot: Boterkaarsjes bij Not Standard - Waar niets standaard is

Gespot: Boterkaarsjes bij Not Standard - Waar niets standaard is

Bij café Kennedie, onderdeel van Not Standard in het hart van Eindhoven, wordt boter op een verrassende wijze gepresenteerd; als een boterkaarsje. De...

Deze afbeelding van brainfood is gemaakt met Imagine.

Brainfood in de horeca: Grand Café LIVING ziet vraag stijgen naar 'voeding voor de geest'

In de wereld van voeding en welzijn wordt de term 'brainfood' steeds prominenter, ook in de horeca. Zo staan er speciale bowls prominent op het menu...

Foto ter illustratie, bij de sluitingen in de horeca in de maand april

Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in april

Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert...

Deze horecazaken openden in april 2024

Deze horecazaken openden in april 2024

Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset...

Binnenkijken bij hotel Blendin Bloemendaal: 'eerste vestiging ademt zee en duinen'

Binnenkijken bij hotel Blendin Bloemendaal: 'eerste vestiging ademt zee en duinen'

Boutique Hotel Blendin is de eerste vestiging van het gelijknamige boutique-merk, geopend op de top van de duinen bij Bloemendaal aan Zee. Het...

Lowie Jansen en Bas Noorman

Glamour restaurant Bisous: voelt als Le Garage 2.0

Twee jonge ondernemers, Lowie Jansen en Bas Noorman, hebben een internationaal befaamde interieurarchitect in de arm genomen om het oude Floreyn aan...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

De verkoop radicaal verhogen. Welke ondernemer wil dat nou niet? Horeca-adviseur Franck Evers belooft 46 procent meer omzet in 10 weken tijd. Op...

Guus & Nick Raadgever van 't Zusje

't Zusje opent nieuwe vestiging en verhuist er één

't Zusje Zutphen opent haar deuren op vrijdag 24 mei 2024 in de Bronsbergen. 't Zusje Tilburg heeft een nieuwe locatie aan de Monumentstraat 6.

Kookvideo van Leon Mazairac, restaurant Karel 5*:  Boeket van groente

Kookvideo van Leon Mazairac, restaurant Karel 5*: Boeket van groente

Leon Mazairac deed na zijn koksopleiding aan de hotelschool in Koksijde (B) ervaring op bij gerenommeerde chefs in Parijs en Zwitserland. Hij staat...

V.l.n.r.: Jasper Kessels (AB InBev), Suzanne van Dommelen (TivoliVredenburg) en Manuela Feijoo Jimeno (Walraven Sax). Foto door: Juri Hiensch.

Hergebruik van wijnflessen lijkt een stap dichterbij

In samenwerking met bierbrouwerij AB InBev en muziekpodium TivoliVredenburg lanceert Walraven Sax een nationale pilot voor een circulair...