Het belang van branding in de horeca: 'Besparen én omzet laten stijgen'

Het belang van branding in de horeca: 'Besparen én omzet laten stijgen'

Goede branding kan voor een kleinere horecazaak hét verschil maken. Waar bij grote ketens op elk servet, glas of theelepeltje een eigen logo staat,...

19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact

19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact

Met een concept je gast raken. Hoe doe je dat? Hoe creëer je een horecaconcept met impact? 19 tips van horecaechtpaar Tsibo Lin en Céline Lin-Chu....

Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

'Alles in een horecazaak moet draaien om Het Moment', aldus gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk. 'Het moment waarop gast en medewerker elkaar...

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide toppers'

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide...

Je bent horecaondernemer, hebt een terras en wil heerlijke cocktails schenken. Die zijn per slot van rekening helemaal in mode. Een probleem: dat is...

Zo richt je je terras efficiënt in: van looplijnen tot meubilair

Zo richt je je terras efficiënt in: van looplijnen tot meubilair

Een goede inrichting van het horecaterras heeft als voordeel dat het personeel in een korte afstand, veel gasten kan bereiken. De juiste routing...

Praktische tips voor een succesvol horecaterras

Praktische tips voor een succesvol horecaterras

Een verzorgde, uitnodigende look & feel van het terras is belangrijk. Het terras is eigenlijk het visitekaartje van je bedrijf. Een aantal praktische...

Foto's: Carola Doornbos Fotografie
Maggy Stroes (l) en Janneke Eerbeek

10 tips om omzet en winst te verhogen

Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.

Hotels kunnen operationele kosten aanpakken met behulp van technologie

Hotels kunnen operationele kosten aanpakken met behulp van technologie

Waar prognoses een hoopvol beeld schetsen voor een geleidelijke daling van de inflatie tegen het einde van het jaar, worden hotels in Nederland...

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Als horecaondernemer kunnen de marges op wijnen natuurlijk zeer interessant zijn. Maar wat doe je als een gast vraagt of hij zijn eigen fles mag...

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij...

Zo boost je je menukaart: 'Naast wat je op de kaart zet, is het hoe en waar zeker zo belangrijk'

Zo boost je je menukaart: 'Naast wat je op de kaart zet, is het hoe en waar zeker zo...

Horecajournalist Bianca Roemaat en horeca-adviseur Petra Venekamp zijn gespecialiseerd in het verbeteren van menukaarten. Door extra aandacht te...

Ramadan op de werkvloer: zo ga je ermee om

Ramadan op de werkvloer: zo ga je ermee om

De ramadan is de jaarlijkse vastenmaand van praktiserende moslims. Als werkgever ben je je werknemers tijdens de ramadan geen extra...

Zo bouw je het ideale horecaterras

Zo bouw je het ideale horecaterras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? Elf...

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

Hoewel het verzuim in de horeca relatief laag is, kan het niet laag genoeg zijn voor een ondernemer. Een ongelukje met de fiets kun je moeilijk...

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Ruim twee jaar na de opening is restaurant en vergaderlocatie Liemès in The Wall Utrecht uitgegroeid tot een populaire plek voor zakelijke...

Klaar voor het terrasseizoen: Zo overtref je de verwachting van je terrasgasten

Klaar voor het terrasseizoen: Zo overtref je de verwachting van je terrasgasten

Persoonlijke aandacht, een fijne service, een glimlach en goed eten én drinken zijn essentieel voor een goed terras, maar hoe zorg je ervoor dat je...

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Zowel de hoofdjury als de vakjury van de Terras Top 100 bestaat uit ervaren ondernemers, waaronder veel oud-winnaars van de wedstrijd. Welke tips...

IJzeren Man in Vught

Hoe sterk is de 'stopkracht' van jouw terras?

Een goed terras hoort aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hoe zorg je ervoor dat de mensen niet alleen gaan zitten, maar ook terugkeren? Kortom:...