Ondanks druk op de marge verlaagt Sequenza de prijzen
De prijzen verlagen terwijl de marges onder druk staan, bij restaurant Sequenza doen ze dat gewoon.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
De prijzen verlagen terwijl de marges onder druk staan, bij restaurant Sequenza doen ze dat gewoon.
De kosten voor het starten van een broodjes- of koffiezaak zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van het ANP.
Steeds meer ondernemers ontdekken de kracht van data en zetten het in hun bedrijfsvoering.
De arbeidsmarkt in de horeca is krap. Daarmee vertellen we niets nieuws. Misset Horeca bundelt tips om goed horecapersoneel te behouden. Het gaat van financiële middelen tot werksfeer en motivatie-tips.
Bestel- en vrachtauto's die vanaf 2025 voor het eerst op kenteken zijn gezet, moeten uitstootvrij zijn om toegang te hebben tot de zero-emissiezones.
Bij aanvragen voor het verkrijgen van een horeca(exploitatie)vergunning wordt ook een Wet Bibob toets uitgevoerd. Gertjan Teeuwen, advocaat bij Meester Advocaten, legt uit hoe dat werkt.
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een horecavergunning, drank- en horecavergunning, terrasvergunning of omgevingsvergunning.
Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.
Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring en beïnvloed je gasten zodat ze de volgende keer weer terugkomen, meer consumeren en zich fijner voelen? Tips en tricks om gasten te verleiden.
Hotels in Nederland staan vanaf januari 2026 voor een flinke uitdaging: de btw op overnachtingen gaat van 9% naar 21%. Dat is een groot verschil.
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Misset Horeca maakte een checklist voor startende horecaondernemers.
De prijzen verlagen terwijl de marges onder druk staan, bij restaurant Sequenza doen ze dat gewoon.
Chef Leonardo Pacenti van Toscanini had al jaren het plan voor een goede ravioli-bar omdat hij zich ergerde aan het slechte eten op luchthavens. Het werd er één in de populaire Amsterdamse Pijp.
Er is niemand die het hem níet gunt. De altijd bescheiden Richard Ekkebus pakte onlangs op 58-jarige leeftijd zijn derde Michelinster. Tegelijkertijd wéét hij dat hij zijn tijd steeds vooruit was, met zijn restaurant Amber***, in Hongkong. Interview met een ietwat dwarse Zeeuw, die inmiddels 250 mensen aanstuurt.
Ontbijt serveren op het terras heeft meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Hoe dat zit, vertelt ondernemer Schipper met alle liefde aan Misset Horeca.