Aziatische restaurants bieden petitie aan de Tweede Kamer aan voor behoud Aziatische koks

Aziatische restaurants bieden petitie aan de Tweede Kamer aan voor behoud Aziatische koks

Op 14 mei zullen de gezamenlijke belangenorganisaties van de Aziatische horeca de petitie 'Zonder Aziatische koks geen Aziatische restaurants!'...

Ciao Belli in Breda van Patrick van Asch: 'Italiaans hysterisch'

Ciao Belli in Breda van Patrick van Asch: 'Italiaans hysterisch'

In het hart van Breda opende Patrick van Asch in februari de deuren van een nieuw Italiaans shared dining restaurant: Ciao Belli. Het grote...

Snijden is een van de grootste risico's van werken in de horeca.

Veilig werken in de horeca: een risico-inventarisatie en -evaluatie is verplicht

Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte...

Stijgende trend faillissementen houdt aan

Stijgende trend faillissementen houdt aan

Het aantal faillissementen is in april toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er vorige maand twintig bedrijven meer...

Hofman Utrecht

Waarom het terras vol zit en iedereen er wil werken: het geheim van Hofman

In het hart van Utrecht, aan het Janskerkhof, is horecajuweel Hofman gevestigd. Voor zowel het terras als mensen die er willen werken, kent het...

Jury Terras Top 100 deelt 13 tips voor een beter terras

Jury Terras Top 100 deelt 13 tips voor een beter terras

Zowel de hoofdjury als de vakjury van de Terras Top 100 bestaat uit ervaren ondernemers, waaronder veel oud-winnaars van de wedstrijd. Welke tips...

Het team van restaurant Lutum, met in het midden Toby Sadettan

Restaurant Lutum groeit in eigen ritme: 'Overleven is nu belangrijk'

Gastheer Toby Sadettan, chefs Rik Veen en Roy Schipper zijn met z'n drieën eigenaar van restaurant Lutum in Wijk bij Duurstede. De gasten en de...

Wordt Zenchef te machtig? Restaurateurs vrezen fors hogere prijzen

Wordt Zenchef te machtig? Restaurateurs vrezen fors hogere prijzen

Er is beroering onder restaurateurs. Na de dominantie op de markt door The Fork, brak het kleine Nederlandse initiatief van Formitable de markt open....

Wie wordt de opvolger van Landgoed Hotel Groot Warnsborn, winnaar van de publieksprijs 2023?

Deze hotels gaan aan kop in Publieksprijs Dutch Hotel Award

Alle 10 genomineerden van de Dutch Hotel Award doen mee aan de Publieksprijs. Deze 3 hotels staan voorlopig bovenaan. Stemmen kan nog tot en met 5...

Geen extra licentie nodig voor het uitzenden van EK-wedstrijden op het terras

Geen extra licentie nodig voor het uitzenden van EK-wedstrijden op het terras

De reguliere doelgroeplicentie van Videma is voldoende als je voetbal wilt uitzenden op het terras, mits de televisieschermen 'naar binnen' zijn...

Ingrid en Henrie van der Heijden.

Restaurant Vista* neemt HMB in Rotterdam over en maakt er Restobar Vista van

Gastvrouw Ingrid en SVH Meesterkok Henrie van der Heijden van sterrenrestaurant Vista in Willemstad hebben per 7 mei 2024 restaurant HMB in Rotterdam...

Horeca blijft aantrekkelijk: meer starters dan stoppers

Horeca blijft aantrekkelijk: meer starters dan stoppers

Er is momenteel veel aandacht in de media voor het aantal stoppers in het mkb. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal stoppers...

Binnenkijken bij Verhage Vlietplein

Binnenkijken bij Verhage Vlietplein

Na een grondige verbouwing van ruim twee maanden zijn de deuren van Verhage Vlietplein te Ridderkerk officieel geopend. Het voormalig pand van...

Tapasformule La Cubanita ziet ruimte voor zo'n 65 vestigingen in Nederland

Tapasformule La Cubanita ziet ruimte voor zo'n 65 vestigingen in Nederland

Bij La Cubanita eet je onbeperkt tapas voor een vaste prijs. Eigenaar Roland Hogenelst en formulemanager Inge Palm barsten van de ambities. Ze willen...

Jacob Jan Boerma voor het hotel dat nog volledig gerenoveerd moet worden

Jacob Jan Boerma opent restaurant in Italië: 'Een prachtig avontuur'

Jacob Jan Boerma gaat een nieuw restaurant exploiteren in een hotel in de exclusieve wintersportplaats Madonna di Campiglio, in Noord-Italië. En de...

Thomas Demuth en Alain Caron. 
Foto-credits Chantal Arnts

Restaurant Tannay opent in voormalige restaurant De Gouden Reael

Na vier jaar onder de vleugels van Familie Caron, onderging Restaurant De Gouden Reael een transformatie. Het historische stukje Amsterdam is nu...

Wouter Wolters

Preuverie de Toren verkocht: 'Besluit kwam als donderslag bij heldere hemel'

Het besluit kwam vorig jaar zomer, maar nu is de kogel echt door de kerk. Preuverie de Toren in Echt is verkocht. Eigenaar Wouter Wolters is klaar om...

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

Horeca platform Tippr heeft het trendrapport 'Horeca Hacking' gepubliceerd. Dit rapport beschrijft een toekomst waar de horeca niet alleen eten...