De Groene Lantaarn: 'Michelin dit jaar extra spannend door verhuizing'

De Groene Lantaarn: 'Michelin dit jaar extra spannend door verhuizing'
Jarno Eggen

Cindy Borger en Jarno Eggen van De Groene Lantaarn waren er maandag niet helemaal gerust op dat ze hun twee Michelinsterren wisten te behouden. Dit vanwege de verhuizing van hun restaurant. 'Ik vond het wel extra spannend', aldus Jarno Eggen. 'Maar het is fijn nu bevestigd te hebben gekregen dat we het niveau hebben weten te behouden.'

Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux: ‘Ik wil de De Groene Lantaarn graag in the picture zetten want ik ben zeer tevreden dat chef Eggen de lijn doortrekt op zijn nieuwe locatie. Het is zeker niet vanzelfsprekend om na een verhuizing meteen dergelijke topkwaliteit te kunnen bieden. Deze zeer mooie prestatie bewijst wederom hoe sterk en standvastig de tweesterrenrestaurants in Nederland wel zijn.’

'Een fantastisch compliment', reageren Eggen en Cindy Borger. 'Fijn om deze bevestiging te krijgen, want we hebben een roerig jaar achter de rug.'

Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn verhuisde van Zuidwolde naar Staphorst. Op vrijdag 31 mei 2019 hadden ze de deuren van hun nieuwe locatie voor het eerst open. Chef-kok Jarno Eggen en Cindy Borger kochten het pand waar voorheen Restaurant de Molenmeester in zat. ‘We hebben een mooi licht restaurant met weids uitzicht gekregen, een uitgebreide living welke veel gebruikt zal worden voor besloten gezelschappen. 'Het was wennen, maar het ging heel goed', zei Eggen het eerste weekend na de opening in Staphorst. 'Je moet even feeling krijgen met de keuken en route.’

De Groene Lantaarn in Staphorst heeft een grotere keuken, een Palux Topline. Deze keuken werd samengevoegd met de keuken waarop Eggen eerder al kookte op de voormalige locatie van De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

Couverts

Het restaurant op de nieuwe locatie telt iets minder couverts. ‘We zitten nu op 40 a 50.’ Verder werd het keukenteam uitgebreid met twee extra koks.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’