Jacob Jan Boerma: 'Het was heerlijk om weer te koken'

Jacob Jan Boerma: 'Het was heerlijk om weer te koken'
Thomas Diepersloot, Robert Poel, Jacob Jan Boerma en Koen Weustink voor het ziekenhuis Gelderse Vallei.

Jacob Jan Boerma heeft Tweede Paasdag voor 260 personeelsleden van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede een driegangenlunch gekookt. In de keukens van Parc Broekhuizen bereidde de chef de gerechten voor samen met het team van Voltaire.

‘Het was zo heerlijk om weer samen te koken. Het menu samenstellen. Overleggen. Die inspiratie. Dat gevoel hebben we allemaal enorm gemist.’ Vanwege de 1,5 meter afstand zijn gerechten voorbereid in zowel de banqueting keuken van Parc Broekhuizen in Leersum als in de keuken van het daar aanwezige sterrestaurant, Voltaire.

‘Gelukkig hebben we hier de ruimte,’ laat Jacob Jan Boerma weten. Het team bereidde een driegangenlunch met een ceviche van king fish, asperges met forel en aardappel crème met mimosa salade en een dessert met aardbei en yuzu. De meeste ingrediënten werden gesponsord.

‘Helemaal niet zo’n  ingewikkeld menu, maar het was echt genieten voor ons team. Die hardwerkende mensen in de zorg hebben er volgens mij ook van genoten.'

Meer initiatieven

‘Ik weet dat veel collega’s ook dergelijke acties bedenken en uitvoeren. Het is mooi om te zien hoe creatief een branche wordt in tijden van nood. En dat er ondanks de eigen zorgen toch gedacht wordt aan anderen.’

Boerma serveerde de lunch van 11.30 uur tot 13.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het ziekenhuis. ‘Het ging te snel voorbij,’ besluit de chef.