De Efteling kiest voor Aviko Oerfriet en friet van Friethoes

De Efteling kiest voor Aviko Oerfriet en friet van Friethoes

Bezoekers van de Efteling die zin hebben in een frietje, krijgen sinds kort Oerfriet van Aviko voorgeschoteld. Daarnaast is er verse friet uit Haarlem te koop in het park.

Tot nu toe serveerde de Efteling Aviko Pommy Plus-friet van 10 millimeter. Het pretpark in Kaatsheuvel stapte over op Oerfriet na onderzoek onder de bezoekers.

‘We zijn altijd op zoek naar kwaliteitsverbetering in de horeca’, zegt woordvoerder Steven van Gils. ‘We vonden dat de gastwaardering voor friet nog wel wat verhoogd kon worden. De nieuwe friet heeft een ambachtelijke uitstraling.’

De prijs van een frietje is in het park wel gestegen. Een klein frietje met saus is van 2,30 naar 2,55 euro gegaan. Een normaal frietje met saus kost 3,05 euro.

Friethoes in de Efteling

De Efteling ontvangt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers. Die kunnen friet krijgen op zes locaties in het park. Deze zomer komt daar een zevende bij: Friethoes uit Haarlem, die met een mobiel verkooppunt verse friet verkoopt op het foodplein op de speelweide. Dit is het derde jaar dat Friethoes aanwezig is in de Efteling.

Bron: Loopings.nl