Edwin van Es vernieuwt Bon Appetit: 'Restaurantgevoel, maar wel een cafetaria'

Edwin van Es vernieuwt Bon Appetit: 'Restaurantgevoel, maar wel een cafetaria'

Voormalig Cafetaria Top 100-winnaar Bon Appetit in Rijsbergen krijgt een nieuwe uitstraling. Eigenaren Kim en Edwin van Es hebben de stoelen inmiddels vervangen en nieuwe banken zijn onderweg. Het volgende plan is het volledig restylen van de zaak: 'We willen meer een restaurantgevoel, zonder dat we onze uitstraling als cafetaria verliezen.'

Van Es is trots op het vak dat hij uitvoert en wil daarom ook dat Bon Appetit herkenbaar blijft als een cafetaria. ‘Maar na acht jaar was het tijd voor een ander interieur. We wilden af van het roze (zie foto onder). Het mocht en mag allemaal wat chiquer. Een restaurantgevoel, maar wel een cafetaria. Ook de toiletten zijn opgefrist en we hebben geschilderd.’

‘Wat er gaat veranderen? Alles!’

De zaak, in 2014 winnaar van de Cafetaria Top 100, heeft 110 zitplaatsen. ‘Gelukkig mogen we die nu allemaal weer bezetten. De stoelen hebben we inmiddels vervangen, nu wachten we nog op de banken. Die zijn onderweg. De volgende stap is het volledig vernieuwen van Bon Appetit. Wat er dan gaat veranderen? Alles!’

QR-code

De afgelopen maanden viel het voor Van Es niet altijd mee om plezier te houden in het ondernemerschap. ‘We zijn dicht geweest, gasten zijn angstiger en er zijn regels. Wij controleren de QR-code consequent, maar ik moet je zeggen dat ons dit wel bezoekers kost. Het zijn weer en nog steeds spannende tijden. Wat als het over een maand niet beter gaat? Wat betekent dat dan voor de kerstdagen?’

Desondanks blijft de ondernemer investeren. ‘Eigenlijk wilden we dit twee jaar geleden al doen. Ik vind het belangrijk dat we onszelf en onze zaak blijven ontwikkelen. Dat is de manier om het vol te houden en onderscheidend te zijn.’

Foto’s: topcafetaria Bon Appetit Rijsbergen vernieuwd