Derde zaak voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Derde zaak voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot
Richard van Oostenbrugge (l) en Thomas Groot (c) Chantal Arnts

Thomas Groot, Richard van Oostenbrugge en Daphne Oudshoorn openen hun derde zaak: Bistro de la Mer. Het visrestaurant opent op de Utrechtsestraat 57 in Amsterdam. Het ligt naast hun restaurant De Juwelier en op steenworp afstand van sterrenrestaurant 212.

Het restaurant staat begin maart voor opening gepland. Het succes van De Juwelier zorgde ervoor dat de ondernemers enthousiast werden over een soortgelijk concept, maar dan met vis in de hoofdrol. 'Bij De Juwelier loopt het zo hard, dat we een productiekeuken nodig hadden', vertelt Richard van Oostenbrugge. Het naastgelegen pand bleek uitermate geschikt voor die keuken, maar met ruimte genoeg voor ook een nieuw restaurant: Bistro de la Mer.

Eten aan de keukenbar

Bistro de la Mer is gevestigd in een pijpenla. 'Gasten zitten straks aan de keukenbar te eten en zien alle producten voor zich uitgestald liggen in het ijs: mooie vissen, zee-egels, oesters...noem maar op.' De bistro met à la carte-kaart opent voor zowel lunch als diner. Ook de wijnen gaan er een belangrijke rol spelen. 'We hebben er 100 vierkante meter opslag, dus we kunnen er goed voor inkopen.'

De zaak krijgt dezelfde look and feel als De Juwelier. Het interieur krijgt er dus ook een beetje de jaren ’20 sfeer.'

Team

Het team is er al rond. 'Allemaal jongens die al lang voor ons werken en zo de kans krijgen om door te groeien.' Bianca Potenza wordt er de sommelier. Julius Nuiten krijgt er de dagelijkse leiding in de keuken.

Van Oostenbrugge en Groot mogen sinds maart 2021 een tweede ster noteren voor hun Amsterdamse restaurant 212. ‘Thomas en ik hoopten zeker op een tweede Michelinster‘, gaf Van Oostenbrugge toen als reactie. ‘We hebben er ook keihard voor gewerkt samen met het hele team. En nu is-ie binnen! Dat is fantastisch. Ik ben apetrots op iedereen. Twee is toch echt twee…!  In juni dat jaar opende Van Oostenbrugge en Groot hun tweede restaurant: De Juwelier.