Livestream: chef Kees Visser in actie tijdens Bocuse d'Or

Livestream: chef Kees Visser in actie tijdens Bocuse d'Or
Kees Visser (foto: horecainbeeld)

Boedapest is 23 en 24 maart het toneel van de Europese finale van de kookwedstrijd Bocuse d'Or 2022. Voor Nederland komt chef Kees Visser uit. Bekijk hem hier in actie.

Het Nederlandse team met chef Kees Visser aan het hoofd, kookt op donderdag 24 maart en mag van start om 9.10 uur. Uitgifte van de gerechten is om 14.10 en om 14.45 uur. De prijsuitreiking is die dag om 18 uur.

François Geurds

Visser wordt bijgestaan door Jeffrey Buijl (eerste commis), Jorn Maljaars (tweede commis) en coaches Jo Nelissen en François Geurds. Via een videoverbinding vanaf de beursvloer van de Sirha in Boedapest zijn hun verrichtingen donderdag 24 maart live te volgen.

Drive om te winnen

Kees Visser (42) is er van overtuigd dat hij verschil kan maken in de strijd om de Bocuse d’Or. ‘Nederland heeft nog nooit de wereldfinale gewonnen. Het zijn Frankrijk en de Scandinavische landen die domineren. Met dit team zouden we het verschil moeten kunnen maken. We vormen met elkaar een heel sterk team met een enorme wilskracht en drive om te winnen.

Het volledige programma:

'Visueel sterk maar smaak is heilig'

Visser vervolgt: ‘Mijn grote kracht is dat ik visueel sterk ben. Mijn gerechten zien er heel strak uit. De smaak is echter heilig. Met de begeleiding van een smaakvirtuoos als François Geurds, hij is bijna dag en nacht voor ons in de weer, moet het lukken dat woweffect bij de jury van de Europese finale te veroorzaken.’

Kees Visser deed vijf keer mee aan de Nederlandse finale voor hij zich wist te plaatsen.