Yankee Doodle Assen gesloten: inboedel geveild

Yankee Doodle Assen gesloten:  inboedel geveild

Sinds begin januari is restaurant Yankee Doodle in Assen gesloten. De inboedel wordt geveild.

Eerder vertelde de eigenaar van Yankee Doodle dat sluiting niet te voorkomen was door personeelstekorten, hoge energielasten en de naweeën van de coronapandemie. 

Yankee Doodle in Assen opende 23 jaar geleden haar deuren en was een begrip in de hoofdstad van Drenthe. 

Het all-you-can-eat restaurant met de kenmerkende Amerikaanse inrichting trok voldoende bezoekers maar zonder voldoende personeel om deze te bedienen houdt het op. Nadat de deuren in januari voor het publiek sloten, werd in februari van dit jaar het faillissement over het restaurant uitgesproken. De inboedel van het enorme pand wordt nu geveild via Onlineveilingmeester.nl

Mensen die altijd al een klein vrijheidsbeeld, een standbeeld van een werpende ‘baseball player’, een mini chopper of een heuse Studebaker Commander uit 1957 hebben willen bezitten, moeten zeker even een kijkje nemen op de veiling en de kijkdag. Al deze objecten worden, naast vele andere items uit de inboedel, verkocht op de veiling.  

Meer dan 90 objecten worden aangeboden, waaronder ‘Real American’ decoratie-items en meubilair, keuken- en horeca-apparatuur, allerlei soorten sterke drank, projectieschermen, air hockey tafels en speeltoestellen voor kinderen.  

Op maandag 24 april 2023 is er van 13.00 - 14.30 uur een kijkdag in het restaurant op de Borgstee 9 in Assen.

De online veiling is van start gegaan en de kavels sluiten maandag 24 april vanaf 20.00 uur. Er kan al geboden worden vanaf 10 euro per kavel.