Publieksprijs Terras Top 100 2023 voor Hertme's Ambacht

Publieksprijs Terras Top 100 2023 voor Hertme's Ambacht

Hertme's Ambacht uit het Twentse Hertme is de winnaar geworden van de Terras Top 100 Publieksprijs 2023. Het bleeft de collega's van Pelle's uit het naburige Deurningen nipt voor, van een lange nek-aan-nek-race. Huize Bloem pakt brons.

Met een recordaantal van ruim 37.000 stemmen was de Publieksprijs van de Terras Top 100 er weer eentje om over naar huis te schrijven. Hertme’s Ambacht streed lang met Family Appelscha om de bovenste plek. Maar op het laatste moment kwam Pelle’s eten & drinken om de hoek zetten met een eindspurt.

Het mocht niet baten, want uiteindelijk bleef Hertme’s de Twentse collega’s met iets meer dan 700 stemmen voor. Family Appelscha moest zelf nóg een pas op de plaats maken en werd ook nog gepasseerd door Huize Bloem in Lieren, dat in de laatste weken ook een flinke slinger heeft gegeven aan de strijd om de prijs. Op plek 5 eindigde De Cantharel.

Terras Top 100 Publieksprijs

De Terras Top 100 Publieksprijs loopt simultaan aan de Terras Top 100, maar staat er wel los van. Waar de eerste een vakprijs is, is de tweede vooral een strijd om wie de meeste stemmen bij zijn gasten kan losweken.