Inschrijving Horecava Innovation Award 2024 geopend

Inschrijving Horecava Innovation Award 2024 geopend

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2024 is gestart. Tot en met 10 oktober kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen.

De Horecava Innovation Award wordt toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Iedereen kan mee doen aan de innovatieverkiezing, zowel exposanten als niet-exposanten. De verkiezing biedt zo een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in vier categorieën.

Tijdens de Horecava van 2023 werd New Meat van Redifine Meat uitgeroepen tot overall winnaar van de Horecava Innovation Award.

Vier hoofdcategorieën

De jury beoordeelt de inzendingen op vier hoofdcriteria: het innovatieve karakter, omzet- en rendement kansen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren. Er zijn 4 categorieën.

Food & Beverage
Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Equipment & Services
Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Concepts, Interior & Design
Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.

Digital, Apps & Social Media
Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

Horecava Sustainability Award

Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid. Deze award gaat uit naar de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie, die de sector een verfrissende impuls geeft en geproduceerd is met respect voor mens, dier en planeet.

Procedure

De jury, bestaande uit professionals uit de foodservicewereld maakt in november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury.

Na beoordeling kiest de jury de winnaars per categorie. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, maandag 10 januari, tijdens de officiële opening.

Deelnemers kunnen zich voor één van de vier categorieën van de Horecava Innovation Award óf de Horecava Sustainability Award aanmelden, maar voor beide kan ook.

Inschrijven kan toto 10 oktober via de website van de Horecava.