Haagse restaurant Bøg heeft nieuwe eigenaren

Haagse restaurant Bøg heeft nieuwe eigenaren
Luc Rensen en Thomas van Voorst . Foto credits: Casper van Dort

Restaurant Bøg in Den Haag krijgt nieuwe eigenaren. Chef-kok Thomas van Voorst en Luc Rensen nemen de zaak over van Peter Norré Sorensen, die Bøg 10 jaar geleden startte.

De nieuwe eigenaren veranderen niet veel. Ze willen het goede behouden, maar ook een volgende stap zetten, iets verfijnder. 'We zijn vergroeid met Bøg. We gaan daarom zeker niet gelijk al te veel veranderen, maar denken wel dat er aan de voorkant meer uit te halen is. Dat zit bijvoorbeeld in wijnen, pairings en non-alcoholische drankjes. Daar gaan we meer op inzetten', aldus Van Voorst.

Oude bekenden

Thomas van Voorst en Luc Rensen ontmoetten elkaar bij de koksopleiding in Breda en kookten jaren samen bij Bøg. Rensen vertrok na 3 jaar samenwerken naar een hotel in Delft, maar keert nu als mede-eigenaar terug bij Bøg. Toen Van Voorst de mogelijkheid kreeg om de zaak van Pieter Norré Sorensen over te nemen, belde hij Rensen om te vragen of ze het niet samen konden doen. Die wilde dat graag, maar gaat niet meer de keuken in. Hij wordt verantwoordelijk voor de voorkant en gaat zich verder verdiepen in wijnen en wijn-spijscombinaties.

Vol, puur en vers

Restaurant Bøg bestaat bijna 10 jaar en wist in die tijd een goede naam op te bouwen. Van begin af aan werd er gekookt volgens de principes van de New Nordic Cuisine, wat in het kort neerkomt op het zoveel mogelijk gebruiken van lokale, natuurlijke seizoensproducten. 'Dat moet je je natuurlijk even eigen maken, maar inmiddels zijn we met Bøg volwassen geworden,' denkt Van Voorst. 'Het New Nordic zorgt nog altijd voor het kader: groenten uit het seizoen, vis uit de Noordzee. Onze stijl is minimalistisch, maar wel met volle, pure en verse smaken.'

Samenwerking met boerderij

Rensen en Van Voorst gaan intensief samenwerken met Hoeve Biesland, een boerderij in Delfgauw. 'Wanneer er iets moois van het land komt, integreren we het gelijk in het menu. Zo hadden we voor de zomer een gerechtje met hele jonge bindsla, yoghurt en koolzaad, allemaal van die ene boerderij. Dat willen we meer gaan doen in de toekomst, zeker voor ons vegetarische menu.'