Drankenbedrijf Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Drankenbedrijf Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Drankenbedrijf Nolet uit Schiedam heeft een overnamebod gedaan op branchegenoot Lucas Bols ter waarde van bijna 270 miljoen euro. Volgens de partijen moet daardoor een 'Nederlandse kampioen' ontstaan op de internationale drank- en cocktailmarkt.

Lucas Bols, bekend van dranken als Passoã en Goldstrike en produceert ook jenever. De overnameprijs bedraagt 18 euro per aandeel in contanten.

Het bijna 450 jaar oude Lucas Bols kreeg in 2015 een beursnotering in Amsterdam voor een introductieprijs van 15,75 euro. Nolet was al aandeelhouder van het bedrijf en heeft bijna 30 procent in handen. De raden van bestuur en commissarissen van Lucas Bols steunen de overname.

Eeuwenoude geschiedenis

De geschiedenis van familiebedrijf Nolet gaat terug naar 1691. De distilleerder heeft wodkamerk Ketel One, jenever van Ketel 1, Proosje van Schiedam en maakt ook gin onder de naam Nolet's. Lucas Bols heeft ook merken als Pisang Ambon, Tequila Partida, Nuvo, Bokma, Galliano en Coebergh.

Na de overname zal Lucas Bols als zelfstandige onderneming verdergaan onder de hoede van Nolet. Daarbij blijft de naam Lucas Bols behouden en zal ook het huidige management op zijn plaats blijven. De deal moet in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond. Topman Huub van Doorne van Lucas Bols zegt dat de bedrijven goed bij elkaar passen, met sterke merken en een rijke geschiedenis van de twee ondernemingen. Hij stelt dat Nolet ook financiële kracht brengt om verder te groeien.