Iveau Burgers & Wijnbar met gouden burger naar het NK op Horecava

Iveau Burgers & Wijnbar met gouden burger naar het NK op Horecava
Chef Raynor Keuben (links) en eigenaar Ivo Mullink tijdens de Best Burger Benelux. Fotografie: Rose Mentink

Dat een hamburger een culinair hoogstandje kan zijn, heeft Iveau Burgers & Wijnbar al vaak bewezen. Prijzen winnen is voor het Arnhemse bedrijf dan ook niet nieuw, maar tijdens de komende Horecava gaat de chef-kok voor een bijzondere prestatie: twee keer goud winnen met dezelfde burger.

Raynor Keuben van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem doet op 8 januari 2024 voor het eerst mee met het NK Lekkerste Burger op de Horecava. Een nieuwkomer is hij echter niet; in het verleden heeft hij zijn collega's ondersteund tijdens hun deelnames, met als resultaat winst in 2016, 2018 én 2019. 'Nu is het mijn beurt', zegt Keuben.

Best Burger Benelux

Iveau Burgers & Wijnbar gaat naar het NK Lekkerste Burger met de Hollandse Twist Burger. Als Keuben goud weet te pakken, is dat de tweede hoofdprijs in korte tijd voor deze burger. Tijdens de Best Burger Benelux van LA Streetfood in oktober won deze creatie namelijk de gouden plak in de categorie 'meat based'. 'We hebben die prijs gewonnen, maar er is altijd ruimte voor verbetering', zegt Keuben. "Dus we gaan 'm nog meer perfectioneren."

Tinteling

De burger is gemaakt van entrecote afkomstig van boerderij Lindenhoff. Deze komt op een briochebol die Het Arnhems Bakkertje samen met Keuben heeft ontwikkeld. 'Gemaakt met een klein beetje mosterpoeder. Je proeft de mosterd niet, maar je krijgt wel een kleine tinteling in je neus.' De saus is 'een simpele huisgemaakte mayonaise' en in plaats van sla kiest Keuben voor spitskool op smaak gebracht met jus. De burger wordt afgemaakt met onder meer gekarameliseerde sjalot, bessenjam en Pecorino.

Veel tijd en energie

Burgers zijn hun fastfood-imago inmiddels lang en breed voorbij, zegt Keuben. 'Soms vragen mensen zich misschien af waarom een burger 25 euro moet kosten, maar er komt veel kijken bij het maken van een écht goede burger. Wij steken er veel tijd en energie in. Voor ons is het belangrijk dat je proeft dat de ingrediënten huisgemaakt zijn. Als dat lukt, zijn we enorm trots.'

Inschrijven NK Lekkerste Burger Inschrijven voor het NK Lekkerste Burger kan nog steeds op de website van Stichting de Lekkerste Wedstijden. Het NK vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, op maandag 8 januari.