World's 50 Best Restaurants #33 El Chato komt koken bij restaurant Wils*

World's 50 Best Restaurants #33 El Chato komt koken bij restaurant Wils*

Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restaurant Wils in Amsterdam.

Álvaro Clavijo werd benoemd tot #34 in de Best Chef Awards van vorig jaar. Zijn restaurant El Chato staat
op plaats #33 in the World’s 50 Best Restaurants en zelfs op plaats #2 in de Latin America’s 50 Best
Restaurants lijst.

Voordat Clavijo restaurant El Chato opende in zijn thuisstad Bogota, deed hij ervaring op in de VS en
Europa, waar hij werkte in een aantal van de beste restaurants ter wereld, waaronder Per Se, L'Átelier de
Joe l Robuchon en Noma.

Restaurant El Chato

In restaurant El Chato, dat hij in 2017 opende, combineert Clavijo internationale bereidingen en technieken met de geweldige biodiversiteit van Colombia. El Chato is een moderne gastro-bistro die een
ode brengt aan lokale producten. Een aantal signaturen op het menu zijn kippenhartjes met gefermenteerde aardappelen, gezouten roomkaas en zuring; citroengras-ijs, mambe opera en
quinoavlokken; en babymaï s met bruine boter consomme , gebakken kaas en maï s crumble.

Joris Bijdendijk, Executive Chef van restaurant Wils, kan niet wachten: 'Álvaro en ik hebben al eens eerder
samen gekookt. Het groentegerecht dat hij toen bereidde bestond uit maar liefst twintig verschillende
componenten, maar ik herinner me ze nog allemaal. Álvaro is een buitengewoon getalenteerde en unieke chef en ik kijk er enorm naar uit om opnieuw samen met hem te koken.'

Bijdendijk haalt regelmatig internationaal gerenommeerde chefs naar Nederland om samen te koken bij
Rijks* en Wils. Meer dan 40 chefs sinds 2014, waaronder Mauro Colagreco (Mirazur, Frankrijk), Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City), Virgilio Martinez (Central, Lima) en Tim Raue (Tim Raue, Berlijn).

In maart zullen team Wils en team El Chato hun krachten bundelen en een gezamenlijk menu presenteren, bestaande uit vier of zes gangen voor lunch en zes gangen voor diner.