De Groene Lantaarn** treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

De Groene Lantaarn** treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

Na restaurant De Librije*** in Zwolle en Inter Scaldes*** in Kruiningen, maakt nu ook restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst deel uit van de exclusieve club Les Grandes Tables du Monde.

Les Grandes Tables du Monde is een club van absolute toprestaurants waar 178 restaurants uit 23 verschillende landen lid van zijn. Na ballotage van de huidige leden kunnen nieuwe leden toetreden. Nu is dus restaurant De Groene Lantaarn (**) van chef Jarno Eggen en bekroonde gastvrouw, eerste Michelin service award winnares, Cindy Borger in Staphorst toegelaten tot dit exclusieve gezelschap.

Les Grandes Tables du Monde werd in 1954 in Frankrijk, geboortegrond van de haute gastronomie, opgericht. In 2023 telde de club 178 restaurants verdeeld over 23 landen met leden als Alain Ducasse, Nick Bril, Mauro Colagreco en Heston Blumenthal. Afgelopen zondag werden tijdens de inauguratie in het Parijse Lasserre, restaurant van één van de oprichters van de club, 17 nieuwe restaurants op het officiële podium eervol benoemd tot lid.

Hoog gastronomisch niveau

Les Grandes Tables du Monde staat voor meer dan alleen op hoog gastronomisch niveau dineren. De gast wordt verzekerd van een uitzonderlijke ervaring in een luxueuze setting. Om bij de alliantie te mogen behoren, is het aan bestaande leden (uitsluitend twee- en driesterrenchefs) om voor te dragen. Het was aan leden Jonnie Boer (De Librije) en Jannis Brevet (Inter Scaldis) dat Jarno en Cindy in maart de uitnodiging ontvingen om zich te mogen presenteren, waarop een grondige screening en een bezoek van de commissie volgde. Het allesbeslissende moment waarop ieder detail moet kloppen. 

Jarno Eggen: 'De organisatie staat bijzonder hoog aangeschreven. Meer dan eens per jaar reisden Cindy en ik ter inspiratie af naar leden van deze prachtige club, ‘de grote chefs’, die we nu onze collega’s mogen noemen. Dit is een onbeschrijfelijke eer die nog even moet landen.' 

'De Groene Lantaarn is het podium, waar wij onze visie op de gastronomie presenteren door traditie, ambacht en kwaliteit in al haar facetten te eren. Wij jagen een puur en eerlijk verhaal na, dat gepaard gaat met de hoogst mogelijke service. Dit zijn belangrijke criteria voor deze organisatie die staat voor kwaliteit, service en continuïteit in extraordinaire belevingen.'

De Groene Lantaarn is het derde Nederlandse restaurant dat het embleem van de club, ontworpen door kunstenaar Jean Cocteau, aan de gevel mag hangen. 'Het monteren van de rood, wit, blauwe haan zal zonder twijfel kippenvel opleveren.'