Nieuwe eigenaar, naam en verduurzaming voor Hotel de Veluwe

Nieuwe eigenaar, naam en verduurzaming voor Hotel de Veluwe
West Cord Hotel Garderen.

Hotel de Veluwe komt in nieuwe handen. De Voorthuizense ondernemer Timo Kruft neemt het hotel in Garderen over van Richard van der Velde en heeft er ambitieuze plannen mee.

Gasten kunnen blijven rekenen op een onbezorgd verblijf en een gastvrije ontvangst door het vertrouwde, vaste team van het Garderense hotel. De naam van het hotel verandert wel. Dat wordt: De Werelt Garderen.

Hotel de Veluwe is een 4-sterren hotel met 97 kamers, een grand café, een restaurant en 14 zalen voor zakelijke meetings en evenementen. Ook beschikt het hotel over sauna’s, een fitnessruimte en een verwarmd buitenzwembad. Het hotel was in eigendom van Richard van der Velde en sinds 2012 als franchisenemer aangesloten bij WestCord Hotels.

Verduurzaming en restyling

Kruft wil De Werelt Garderen volledig verduurzamen. Ook ondergaat het hotel medio 2025 een restyling, waarbij de locatie een warme en luxe uitstraling krijgt en de verbinding met de omliggende natuur versterkt wordt. De Werelt in Lunteren is daarbij de inspiratiebron. Timo Kruft Beheer BV nam dit hotel in 2017 over en ontwikkelde er het concept ‘Natural Connection’ voor. Daarbij staat beleven van de natuur, connecten met elkaar en opdoen van nieuwe energie centraal.

'We zien sinds de coronapandemie een groeiende behoefte bij mensen om de natuur in te gaan. Buiten zijn in de natuur doet wat met je en zorgt dat je op een andere manier verbindt met mensen om je heen. Dat is ook de reden dat bedrijven en organisaties natuurlijke locaties zoeken voor congressen, evenementen en meetings, zodat ze kennis- en inspiratiesessies kunnen afwisselen met outdooractiviteiten', vertelt Kruft.

Met Timo Kruft Beheer richt hij zich op het aankopen, (her)ontwikkelen en exploiteren van vastgoed. Het gaat daarbij om evenementenlocaties zoals de Midden Nederland Hallen, leisurelocaties zoals De Werelt in Lunteren en horecalocaties zoals De Proefzaak en The VR Room in Amersfoort.

Meer focus op de regio

'We focussen ons met onze investeringen en ontwikkelingen steeds meer op deze omgeving. Met de overname van dit hotel versterken we onze positie in de regio. We zien hier veel kansen op het gebied van recreatie, toerisme en leisure. Iedereen kent de Veluwe, het is niet voor niets één van de drie populairste vakantiebestemmingen van Nederland.'

WestCord Hotels begrijpt de stap van familie Van de Velde en kijkt terug op een fijne samenwerking. Tevens wenst zij de nieuwe eigenaar veel succes toe met hotel De Werelt Garderen.