Jobtimiser
Indoor golfclub, bar en restaurant Club Birdies heeft zijn deuren geopend in het Amsterdamse Schinkel District.
De spanning loopt op bij gastronomisch Nederland. Volgende maand deelt Michelin in Maastricht een pak nieuwe sterren uit. Misset Horeca blikt vooruit op de ceremonie en zet een aantal belangrijke kanshebbers op een rij.
Voormalig driesterren chef Jacob Jan Boerma en Tijn Verstappen (Pazzi, Nonna en Le Forel) openen vanaf 3 september met Bistro Bar Blik hun eerste, maar niet laatste, horeca project in Amsterdam.
Dean Baker en Slava Nazaryan, voormalige chefs van The Entourage Group, openen begin september hun eigen bbq-estaurant Char.d in de Utrechtsestraat in Amsterdam.
Nadat restaurant Coulisse* door omstandigheden moest sluiten gingen partners Tim van der Molen en Simon Witmaar ieder hun eigen weg.
Chef Jesse Franzen opent, na steeds in andermans keukens te hebben gewerkt, nu zijn eigen zaak in Amsterdam-Zuid: Restaurant Franzen.
Na Bijvangst, Café Cliché en het in mei failliet verklaarde Novi, komt nu Restaurant Roef in het lastige horecapand aan de Middenweg. Dit keer met een eigenaar die bekend is met de locatie, alle data grondig heeft geanalyseerd en volop kansen ziet. Vanaf medio september opent Eshwin Boetting Restaurant Roef in Amsterdam-Oost.
In 1980 startte Floor van Ede, samen met een KLM-collega, Brasserie van Baerle aan de Amsterdamse van Baerlestraat naar voorbeeld van de toenmalige New Yorkse ontbijt- en brunchtrend. Misset Horeca sprak met haar over de belangrijkste momenten in het ondernemerschap.
De mannen achter Troef zijn in de afrondende fase van de opening van hun tweede restaurant, Toet. Misset Horeca sprak met Niels Leijssenaar, een van de eigenaren van het restaurant, over de plannen met Toet en nam een kijkje in het pand.
Op de oude plek van Mangiare in Rotterdam opende Loesje Tieleman haar vierde zaak: Lucia. Lucia heeft een zwoele wereldse sfeer en Italiaanse kaart.