Kuppens Management
Hoe haal je meer rendement uit je wijnkaart? Volgens experts doe je dat niet alleen door in te spelen op de wensen van de gast maar ook door slimme monitoring van je kosten. 7 tips van experts.
Na jarenlang te hebben samengewerkt gaan Iris en Jerry van de Burgwal nu echt samen voor het ondernemerschap. Op de plek van Jerry's Sloop Wine & Dine creëerde het echtpaar met Lyva een speels, kleurrijk en betaalbaar restaurant.
Sinds de start in 2009 door Rex Neve, ook eigenaar van wijnimporteur en winkel Chabrol, en Robert Peppelenbos, is Neuf hét restaurant voor echte Franse bistronomie in Amsterdam. Het management werd aangevuld met een nieuwe mede-eigenaar Ben van Diemen. Er werd fors geïnvesteerd in het interieur, de apparatuur en routing van de keuken. Bovendien zijn de openingstijden verruimd naar dagelijks, zonder onderbreking, van 12 tot 22 uur. In totaal heeft de verbouwing bij Neuf zo'n €350.000 gekost. 'Daarmee zijn we nu klaar zijn om de komende vijftien jaar weer te vlammen.'
Peruaans fine dining restaurant Nazka in Amsterdam presenteerde afgelopen week presenteerde zijn nieuwe wijnkaart.
Na drie maanden verbouwing hebben Yoran Jacobi, Moriaan Koeleman en Bas Hazen hun Restaurant Veneur in Amsterdam geopend.
Deze maand opende Boon & de Koot, het tweede restaurant van de mannen van Zoldering*, in het oude pand van Restaurant Marius in Amsterdam-West
Chef Leonardo Pacenti van Toscanini had al jaren het plan voor een goede ravioli-bar omdat hij zich ergerde aan het slechte eten op luchthavens. Het werd er één in de populaire Amsterdamse Pijp.
The Breda Group met restaurants als Breda, Klein Breda en Maris Piper heeft zich opgesplitst, elk van de eigenaren heeft een restaurant onze zijn/haar hoede gekregen. Het drietal blijft nog wel op inkoopgebied samenwerken.
Laura en Arjan Wennekes verkopen hun restaurant John Dory, aan de Prinsengracht in Amsterdam, aan Sonny Speelman, de huidige keukenchef van het restaurant.
De chef van restaurant Eeuwen, van het onlangs geopende luxury hotel The Rosewood in Amsterdam mag koken vanuit het beste product.