artikel

Luxe koffievariaties zonder alcohol

Café

Luxe koffievariaties bieden uw gasten diversiteit, hebben behoorlijke marges en verbeteren uw bedrijfsimago. Richtprijs voor luxe koffievariaties zonder alcohol is €2,50.

Luxe koffievariaties zonder alcohol

Ristretto

Een normale hoeveelheid koffie met minder water gezet: dat is een ristretto. Deze is altijd sterker dan gewone koffie. Serveer een ristretto daarom, net als espresso, in een klein kopje.

Panna Montata

Serveer deze espressokoffie in een capuccino kop dat verder wordt afgevuld met slagroom en een toefje cacao.

Satans Koffie

Doe twee theelepels gehakte gember in een glas. Vul dit aan met espressokoffie. Voeg twee eetlepels gembernat toe. Roer dit even door. Dek dit af met licht gezoete slagroom. Serveren met een lange lepel.

Frappé

Voeg aan een espressokoffie twee eetlepels gecondenseerde zoete melk een mespuntje vanillepoeder toe. Meng alle ingrediënten in een mixer. Giet het mengsel in een theeglas en voeg twee ijsblokjes toe.

Koffie Verkeerd

Meng eenderde deel koffie met tweederde deel melk. Warm de melk op met het stoompijpje van het espresso-apparaat

Latte Macchiato

Schenk eenderde deel espresso, eenderde deel warme melk en eenderde deel melkschuim in een glas. Serveer met een lange lepel.

Wiener Melange

Vul een hoog glas met een metalen houder met tweederde koffie en voor eenderde met warme melk. Doe er vervolgens slagroom op.

 VOC Café

Doe een laagje siroop in een wijnglas, voeg een dubbele espresso toe. Top af met vloeibare room en mokka extrakt.

Originele Barista-recepten:

Bereidingswijze:

Leg het pepermuntje onder in een jockey likeurglas. Doe hierop een klein laagje mintsiroop. Maak een dubbele espresso en giet dit in het likeurglas. Aftoppen met opgeschuimde melk.

Bereidingswijze:

Vul 1/8 van een stenen of porseleinen kop met de basis crème brûlée zonder eidooier. Maak hierop een dubbele espresso. Vul de kop af met een laagje crème brûlee met eidooier. Strooi hierop een laagje suikermix en brandt het dicht met een brander. Suikerlaag laten afkoelen en dan serveren.

Bereidingswijze:

Giet de chocoladesiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij. Voeg de warme melk toe. Schep er een paar lepels melkschuim of slagroom op en bestrooi het met cacaopoeder. Tip: Met een beetje extra melk kunnen ook kinderen meegenieten van deze chocoladekoffie.

Bereidingswijze:

Smelt tijdens het koffiezetten een stuk pure chocolade op het vuur of in de magnetron. Schenk de versegezette koffie, de amandelsiroop en de hete melk in een kom. Bedek dit met een flinke toef slagroom. Giet als laatste de gesmolten chocolade erover.

Bereidingswijze:

Schud alle ingrediënten in een shaker en schenk de koffie in niet te grote glazen.

Reageer op dit artikel