artikel

11: Anvers – Tilburg

Café

De rand van de top 10 is voorlopig even eindstation voor Anvers, want ook vorig jaar prijkte dit fraaie totaalcafé op plaats elf. Op het oog geen grote innovaties dit jaar. Al zitten die er wel aan te komen. Dit najaar wordt fors geïnvesteerd in het beter weerbestendig maken van het terras.

11: Anvers – Tilburg

Op de Oude Markt is dit simpelweg het adres waar je moet zijn. Met ook op mooie dagen al een puik terras voor de deur en binnen een grote knusse ruimte met veel zitmogelijkheden. Wel jammer dat het uitgiftepunt aan de kop van de bar ook debrasseerpunt is. Logistiek begrijpelijk, zeker als het terras vol is, maar op rustige momenten is de entree van de zaak zo wel een tikje rommelig te noemen.

De zaak heeft een bewezen goede inrichting. Met een grote leestafel voorin de zaak, zitjes, verhogingen en leuke hoekjes. Bij de bar een handige wat verhoogde plek (soort statafel tegen de bar waaraan je ook kunt zitten) waar het goed borrelen is. De juiste menselijke maat is een belangrijke positieve factor in dit bedrijf. Hier werken ook ervaren en wat oudere medewerkers, wat een verademing is in deze studentenstad. Wel komt de lijst met werkzaamheden voor de medewerkers die pontificaal bij de entree hangt een beetje raar over.

Tijdens één van de bezoeken komen we net aan tijdens de wisseling van de wacht. Een aantal dames zit in bedrijfshirt aan de bar nog wat te drinken en kletst met de nieuwe shift waardoor het onduidelijk is wie we moeten hebben om iets te bestellen. Er wordt hier veel wijn gedronken en dat snappen we wel. De prima huiswijn gaat in 20cl karaf ( à € 3,90!), en kan ook per halve of hele liter besteld worden. Rekenen kunnen ze hier sowieso goed. De dubbele espresso moet liefst € 3,20 kosten en dat is fors.

Algemene informatie

Eigenaar: Robert Michielsen

Oude Markt 10, 5038 TJ Tilburg

(013) 583 35 33

info@oudemarkt.nl

www.oudemarkt.nl

Reageer op dit artikel