artikel

14: De Beurs – Meppel

Café

Weer een paar plaatsjes omhoog voor dit prachtcafé in Meppel. Niet alleen de jury was enthousiast, dat zijn ook de gasten van dit ruime eetcafé annex restaurant. Een blik op de reacties die zijn gegeven op de Café Top 100-site leert dat de woorden ‘top’, ‘super gezellig’ en ‘ga zo door’ de boventoon voeren. Slechts één keer is er kritiek.

14: De Beurs – Meppel

Na opmerkingen over een iets te donkere tosti zou een grote bek terug zijn gegeven. Dat is natuurlijk niet netjes. Een schoonheidsfoutje zullen we maar zeggen. Op andere momenten is het vaak gezellig vol bij De Beurs. In de serre, aan de tafels en stoelen binnen, of aan de bar. Overal zitten mensen. Jong en oud, man en vrouw. De ouderwetse rode kleedjes op de tafel binnen staan goed bij het bruine interieur. Muziek op de achtergrond wordt overstemd door het gelach. We worden snel geholpen en besluiten wat eten te bestellen. Lunchkaart of dinerkaart? We mogen zelf kiezen. Daar doen ze in menig bedrijf niet zo makkelijk over.

De leren placemats onder de borden zorgen voor een luxe uitstraling. De Beurs lijkt een echte ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Eten in het cafédeel blijkt wel heel lawaaierig, maar dat hadden we kunnen verwachten. Twee grote stevige mannen uit Meppel voelen zich niet geremd om op drie meter afstand van elkaar schreeuwend een gesprek te voeren. Aan de rode wangen en de grappen kun je zien dat ze een gezellige middag hebben. Het rechterdeel van de serre is gereserveerd voor de rokers. Prima oplossing. Minpuntje is dat ook het personeel er veel gebruik van maakt. Op de weg naar de wc in de ‘kelder’ loop ik langs de gokkast, die consequent bezet is door dezelfde persoon. Dat oogt wat minder plezierig.

De Beurs slaagt er in een geweldige mix te zijn van café met eten. De ontmoetingsplek voor jong en oud uit Meppel en verre omstreken.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Hans Knoop en Jessica Knoop-van de Veen

Grote Kerkstraat 3, 7941 LA Meppel

(0522) 25 16 61

eetcafedebeurs@planet.nl

www.eetcafedebeurs.nl

Reageer op dit artikel