artikel

33: ’t Pleintje – Hengelo

Café

Recessie? Welke recessie! Vrij naar de titel van één van Supertramps beste albums beginnen we dit stukje over ’t Pleintje, want bij dit café werd ook dit jaar flink geïnvesteerd. Er kwamen een nieuw terras en een rookruimte, de toiletten werden vervangen en de zaak werd uitgebreid met een eetkamer en loungedeel. De aloude bruine uitstraling kreeg zo een meer eigentijdse draai, en dat kwam het afgelopen jaar ook de omzet ten goede. Een plus van 5 procent, lezen we.

33: ’t Pleintje – Hengelo

Dit biercafé is al zeker 35 jaar een begrip in Twente, en dus niet alleen in Hengelo. Al vanaf de start een speciaalbiercafé en dat is bijzonder. Zeker in deze door verstokte Grolsch-drinkers bevolkte regio. ’t Pleintje staat nooit stil. De laatste jaren werd geanticipeerd op de toenemende vraag naar eten, zonder dat de caféfunctie in het gedrang kwam. Nog niet zolang geleden werd een tweede bedrijf gestart naast de moedervestiging, De Twee Wezen lijkt al net zo succesvol als ’t Pleintje.

Bij die laatste puilt het in de weekeinden uit met een jonger publiek, maar geniet op andere dagen ouder publiek van speciaalbier en ambiance. Er is een open haard aanwezig en dat is zeker sfeerverhogend tijdens de donkere dagen, als het bockbier weer de glazen vult. Het personeel werkt stevig door en is attent.

Algemene informatie

Gastheren: Edwin Wilbrink en Henk ter Laak

Burgemeester Jansenplein 25, 7551 ED Hengelo (O)

(074) 291 24 25

pleintje@hengelo.speedlinq.nl

www.biercafehetpleintje.nl

Reageer op dit artikel