artikel

46: Berlage – Eindhoven

Café

Berlage is een prima café met een mooi en kunstzinnig interieur en altijd aandacht voor art en andere culturele uitingen. Dit is in overeenstemming met de doelgroep, een publiek van 30-plus dat relatief wat hoger op de sociale en economische ladder staat. Een uitzondering is de vrijdagavond, dan is Berlage een populaire swinglocatie.

46: Berlage – Eindhoven

Dit bedrijf is een vaste waarde in de lijst, maar er moet wel een aantal plaatsen worden ingeleverd. Omdat het voelt alsof de eigenaren steeds minder ziel en zaligheid in de zaak leggen of in ieder geval minder sturend aanwezig zijn. Een jonge barman gooit vanaf enige afstand het viltje op onze tafel om er het pilsje op te plaatsen. Het glas witte wijn voor de partner moet het zonder deze popiejopie actie stellen en op de kale tafel plaatsnemen. Met de gastgerichtheid van het personeel is het matig gesteld. Na de bestelling te hebben geleverd, zoeken de medewerkers liever elkaar op in plaats van rond te kijken of er misschien gasten zijn die nog iets willen bestellen. Deze vermeende nonchalance kost gasten, want met De Baron, Usine en De Gaper zijn aantrekkelijke alternatieven voorhanden.

Berlage blijft een mooi bedrijf, en met een reputatie waardoor de zaak wat potten kan breken. In de loop van 2010 werd bovendien zichtbaarder dat het café weer wat meer energie lijkt terug te krijgen. Er kwamen podiumactiviteiten waarbij bekende muzikanten werden uitgenodigd om mee te musiceren. Op de stille zondagavond kwam een quiz. Relatief goedkoop te realiseren, maar goed voor de drankomzet. En we lezen dat de kaart is aangepast. Minder restaurantambities, maar laagdrempeliger met eetcafékarakter. Ondanks de lagere prijsstelling ging de omzet van het eten omhoog, en ondanks de daling in deze lijst blijkt Berlage de weg omhoog toch weer te hebben gevonden.

Algemene informatie

Eigenaren: Leon Hamers en Frans Thijssen

Kleine Berg 16, 5611 JV Eindhoven

(040) 245 74 81

info@berlage.nl

www.berlage.nl

Reageer op dit artikel