artikel

63: Tapperij De Zwijger – Houten

Café

Het is nog een prille voorjaarsdag als we neerstrijken op het terras van De Zwijger. Mooi pandje in een dito centrum.

63: Tapperij De Zwijger – Houten

Het bedrijf rekent op een rustige dag, want maar een gedeelte van het terras is klaargemaakt voor de gasten. De rest staat een beetje rommelig uitgestald, en op de tafels liggen nog vogelpoep en blaadjes. De serveerster van dienst had er best even een doekje over kunnen halen in plaats van met haar collega te babbelen. Hierdoor werden we ook al niet begroet toen we bij de zaak aankwamen. Enfin, eenmaal opgemerkt gaat alles prima en worden de drankjes snel uitgeserveerd en zijn deze van prima kwaliteit.

De Zwijger kennen we al jaren als een stabiel en goed geleid bedrijf. Vol verve geleid door Joop en Annelies Middelkoop. Begin dit jaar werd de samenwerking met een aantal collega’s aan het plein geïntensiveerd en is het gelukt veel nieuwe mensen naar het dorp te trekken, zegt Middelkoop. Haar eigen bedrijf is sfeervol ingericht met veel donker hout, en op koude dagen zorgt een open haard voor warmte en sfeer. ‘Alles is verzorgd’, zegt het jurylid.

Op diverse krijtborden is goed te zien wat kan worden gegeten en de bar is goed gevuld met wijn, gedistilleerd en ander lekkers. Het oogt als een zaak die vooral populair is bij een wat ouder publiek. Met een bourgondische inslag, want die atmosfeer hangt er zeker. De zaak kan misschien wat actiever doen aan promotie. Tijdens verschillende bezoeken zat meer volk bij buurcafé De Roskam en dat kan niet de bedoeling zijn. Op de site van De Zwijger zien we dat ook terug. Onder het kopje ‘laatste nieuws’ is het meest recente bericht uit 2009. Dat is lang geleden.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Annelies en Joop Middelkoop

Plein 21, 3991 DL Houten

(030) 636 97 19

houten@tapperijdezwijger.nl

www.tapperijdezwijger.nl

Reageer op dit artikel