artikel

64: Sevewaeg – Sevenum

Café

Aan de markt van het Noord-Limburgse Sevenum (op zichzelf een non-descript plaatsje) ligt de Sevewaeg. Klassieke uitstraling en bruine inrichting, kortom een echt Nederlands café.

64: Sevewaeg – Sevenum

Onder aanvoering van de energieke Ton Heesen werd het oude dorpscafé van zijn ouders de afgelopen decennia omgeturnd tot een verzameling van uitspanningen, vergaderzalen, feestlocaties en een eetcafé, dat Heese Pietje heet. Vernoemd naar de vader van Heesen en onder de noemer veelzijdige horeca. De Sevewaeg beschikt over en forse bar met tien taps.

Heesen is al jaren onvermoeibaar actief in het opleiden van jong horecapersoneel. Daarom ook deze middag een jonge man achter de bar die de zaak prima onder controle heeft.

Vriendelijke begroeting bij binnenkomst en efficiënte bediening. Desgevraagd maakt hij een praatje, maar verder heeft hij het druk genoeg de gasten te verzorgen, en dat doet hij met aandacht.

Het geheel heeft een frisse uitstraling. Wel zou de cappuccino iets warmer mogen en is deze qua smaak aan de slappe kant. Een bekend euvel in de horeca. De frisdrank komt uit een flesje en wordt met aandacht uitgeschonken. Opvallend detail: glas en flesje worden samen neergezet op één omgekeerd Brand viltje. De wc’s zijn netjes en schoon. Het jurylid concludeert: ‘Prima café, alles klopt maar bij dit eerste middagbezoek mis ik het ‘wow-effect’. Gewoon goede horeca zonder bite.

Bij een tweede bezoek is de zaak leeg. Alleen op het terras zitten wat mensen. De ervaring is in overeenstemming met de vorige keer. In jongerencafé De Gaper, dat bij het complex hoort, zitten twee groepen te pokeren met geheimzinnig blauw licht. Het oogt een beetje vreemd.

Sevewaeg een prima geleid familiebedrijf, dat baat kan hebben bij een eigenzinniger aanpak om zich zo weer meer van de collega’s te onderscheiden.

Algemene informatie

Gastheer: Ton Heesen

Markt 3, 5975 AM Sevenum

(077) 467 13 45

info@sevewaeg.nl

www.sevewaeg.nl

Reageer op dit artikel