artikel

82: De Steeg – Borne

Café

Als café ’t Steegje stond dit bedrijf al eens in de top 100. Een flinke verbouwing zorgde ervoor dat het verkleinwoord achter de naam niet langer van toepassing was. De Steeg dus.

82: De Steeg – Borne

In het centrum van Borne in de winkelstraat en tegenover de zaak een filiaal van Bakker Bart, dat ook een flink terras voor de deur heeft. Overdag een geduchte concurrent, zo schatten wij in. De Steeg ligt op een hoek en heeft voor en naast het pand terras. Voor de frisse momenten hangen er branders. Het interieur is klassiek, ietwat oubollig bruin, maar wel goed verzorgd.

Meerdere malen stapten we binnen en was goed te zien dat verschillende doelgroepen worden bediend. Overdag veel winkelend publiek, dat een hapje komt eten of koffie komt drinken (met gratis likeurtje met slagroom). ’s Avonds weet ook de dorpsjeugd de zaak goed te vinden.

Een prima bedrijf met een duidelijke regiofunctie. Wel schatten we in dat met name het jongere publiek makkelijk te verlokken is tot een alternatief, zodra dat elders in de omgeving wordt geboden. Zaak dus om met name deze doelgroep wat meer vertier te bieden en ze beter aan de zaak te binden.

Algemene informatie

Gastheer: Benno Schwering

Grotestraat 181, 7522 GG Borne

(074) 266 79 53

info@steegje.nl

www.grandcafedesteeg.nl

Reageer op dit artikel